Laatste nieuws over Netflix

Deze films komen dit najaar op Netflix

De meteorologische herfst is aangebroken en dat betekent dat jij al… aan Sinterklaas en het kerstfeest denkt! Nee, zo erg is het toch niet met je gesteld? Maar Netflix plant natuurlijk al wel vooruit: er wachten in het najaar een groot aantal filmreleases op ons. Hieronder geven we ze allemaal weer.

Lou – 23 september

Lou is een echt ‘vrouwenfeestje’, want de kast van deze keiharde actiefilm bestaat uit vrouwen en ook de regisseur is een vrouw! De aankomende Netflix-titel gaat dus over een… vrouw genaamd Lou die denkt dat ze haar gevaarlijke verleden achter zich heeft gelaten. Maar haar vredige leventje wordt danig verstoord wanneer een wanhopige moeder Lou smeekt om haar ontvoerde dochter te redden.

Blonde – 28 september

Het Netflix-drama Blonde draait om het stormachtige leven van Marilyn Monroe, een van de grootste sekssymbolen uit de (film)geschiedenis. Ana de Armas (The Gray Man) speelt de hoofdrol (die van Marilyn dus) en Adrien Brody (The Pianist) geeft gestalte aan schrijver en scenarist Arthur Miller. Als laatste kruipt Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) in de huid van honkballer Joe DiMaggio. Beide mannen waren ooit getrouwd met Marilyn.

The School for Good and Evil – 21 oktober

Het plot van The School for Good and Evil luidt als volgt: in het dorpje Gavaldon delen twee buitenbeentjes en beste vriendinnen, Sophie en Agatha genaamd, een bijzondere band. Sophie, een goudharige naaister, droomt ervan haar sombere leven te ontvluchten om een prinses te worden. Agatha, met haar rauwe stijl en eigenzinnige moeder, heeft het echter in zich om een echte heks te worden. Op een nacht, onder een bloedrode maan, neemt een machtige kracht hen mee naar The School for Good and Evil, waar de ware verhalen achter elk groot sprookje beginnen.

All Quiet on the Western Front – 28 oktober

All Quiet on the Western Front is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Erich Maria Remarque en gaat over Duitse soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal laat de gruwelijkheden van die loopgravenoorlog zien. Hoofdpersoon is Paul Bäumer, die na een enthousiast praatje van zijn leraar vol goede moed samen met zijn vrienden naar het Westelijke front afreist om daar te ontdekken dat oorlog eigenlijk alleen maar ellende is.

Enola Holmes 2 – 4 november

Millie Bobby Brown keert terug als Enola Holmes! Ze is nu rechercheur en neemt haar eerste officiële onderzoek aan. Terwijl ze een verdwenen meisje probeert terug te vinden, stuit ze op een samenzwering. Om dit mysterie op te lossen moet ze een beroep doen op de hulp van vrienden én die van haar broer Sherlock. “The sequel is afoot!“, aldus Netflix.

Falling for Christmas – 10 november

Lindsay Lohan is eindelijk terug van weggeweest. De laatste tijd was het stil rondom de actrice, maar daar komt verandering in. Eind 2022 is de actrice namelijk te zien in een nieuwe romantische kerstfilm van Netflix: Falling for Christmas. Ze speelt een verwende hotelerfgename die haar geheugen verliest tijdens een skiongeluk. Een knappe chalet-eigenaar en zijn dochter gaan haar verzorgen.

Scrooge: A Christmas Carol – 2 december

Scrooge: A Christmas Carol gaat over Scrooge, een onvriendelijke man die nog maar één kerstavond heeft om zijn verleden onder ogen te zien en een betere toekomst op te bouwen. Het verhaal wordt begeleid door de muziek van tweevoudig Academy Award0winnaar Leslie Bricusse. Stephen Donnely is de regisseur en ook de (stemmen)cast is al bekend: Luke Evans, Olivia Colman, Jessie Buckley, Johnny Flynn, Fra Fee, Giles Terera, Trevor Dion Nicholas, James Cosmo en Jonathan Pryce.

Guillermo del Toro’s Pinocchio (Pinokkio) – 9 december

Iedereen kent Pinokkio wel, de originele film van Disney dan in ieder geval. Maar wist jij al dat Netflix binnenkort met een hervertelling komt, gemaakt door Guillermo del Toro? De houten knul (met groeiende neus als hij liegt) komt aankomende december naar de streamingdienst, maar dan geheel in een nieuw jasje gestoken. En Del Toro is natuurlijk niet zomaar iemand, want deze filmmaker heeft een Oscar op zak. Goed, hieronder kun je de gloednieuwe Pinokkio-trailer checken!

Glass Onion: A Knives Out Mystery – 23 december

In het vervolg op Knives Out reist detective Benoit Blanc af naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een nieuwe cast een bonte verzameling van verdachten vormt. Blanc wordt opnieuw gespeeld door Daniel Craig. Andere rollen zijn weggelegd voor Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson en Dave Bautista.

Roald Dahl’s Matilda The Musical – 25 december

Wie kent Matilda niet? Weinigen, zo vermoeden wij. Je hebt immers het boek van Roald Dahl, maar ook de film uit 1996 met Danny DeVito. Nu komt Netflix met een nieuwe versie: Matilda the Musical, met zang en dans dus! Hoe zou juffrouw Bulstronk eigenlijk klinken? Beschikt ze over een goede zangstem? Of gaat ze ons weer nachtmerries bezorgen, zoals vroeger al het geval was? Dat zijn vragen die binnenkort beantwoord worden, met de komst van Matilda the Musical op Netflix.

Volledige releaseschema

September
1 september – Love in the Villa (romcom)
1 september – Fenced In (komedie)
2 september – Ivy + Bean, Ivy + Bean: The Ghost That Had to Go &  Ivy + Bean: Doomed to Dance (voor het hele gezin)
8 september – The Anthrax Attacks (documentaire)
9 september – End of the Road (actie, thriller)
16 september – Drifting Home (anime)
16 september – Do Revenge (komedie)
23 september – Lou (actie, thriller)
23 september Jazzman’s Blues (drama)
23 september – Athena (actie)
28 september – Blonde (drama)

Oktober
5 oktober – Mr. Harrigan’s Phone (thriller)
7 oktober – Luckiest Girl Alive (thriller)
7 oktober – The Redeem Team (documentaire)
14 oktober – The Curse of Bridge Hollow (voor het hele gezin)
19 oktober – The School for Good and Evil (voor het hele gezin)
21 oktober – Descendant (documentaire)
26 oktober – The Good Nurse (drama)
28 oktober – All Quiet on the Western Front (drama)
28 oktober – Wendell & Wild (voor het hele gezin)
Oktober – 20th Century Girl (romantisch)

November
4 november – Enola Holmes 2 (mysterie, avontuur)
10 november – Falling for Christmas (romcom)
11 november – Capturing the Killer Nurse (documentaire)
11 november – Is That Black Enough for You?!? (documentaire)
16 november – In Her Hands (documentaire)
17 november – Christmas With You (romcom)
18 november – Slumberland (voor het hele gezin)
23 november – The Swimmers (voor het hele gezin)
24 november – The Noel Diary (romantisch, drama)
November – Monica, O My Darling (thriller)
November –  My Father’s Dragon (voor het hele gezin)

December
2 december – Scrooge: A Christmas Carol (voor het hele gezin)
9 december – Guillermo del Toro’s Pinocchio (voor het hele gezin, let op: behoorlijk ‘eng’)
16 december – The Volcano: Rescue from Whakaari (documentaire)
16 december – BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths (drama)
20 december – The Seven Deadly Sins: Grudge of Edinburgh Part 1 (anime)
23 december – Glass Onion: A Knives Out Mystery (mysterie)
25 december – Roald Dahl’s Matilda The Musical (voor het hele gezin)
30 december – White Noise (drama)
December – Lady Chatterley’s Lover (romantisch)
December – The Wonder (drama)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?