Laatste nieuws over Netflix

Deze fout hebben in La Casa de Papel maar weinigen ontdekt

Het vierde seizoen van La Casa de Papel is wederom een schot in de roos gebleken. In een enorm aantal landen stond de Spaanse misdaadthriller weer lang op nummer 1 in de Netflix-lijsten. Maar toch is er een kleine fout in de productie geslopen.

Deze fout hebben in La Casa de Papel hebben maar weinigen ontdekt

Hoewel er behoorlijk wat miljoenen in het maken van La Casa de Papel zijn gepompt, is het bijna onmogelijk om een compleet foutloze serie te maken. Daar kwamen onder meer de makers van The Game of Thrones ook pijnlijk achter, in hun laatste seizoen. En zelfs meesterbrein Alex Pina gaat niet vrijuit.

In aflevering 7, genaamd ‘Tear Down The Tent’, zit namelijk een opmerkelijk foutje die maar weinig kijkers opgemerkt hebben. In deze episode zien we hoe De Professor zijn plan om de burgers weer achter zich en zijn bende te krijgen na de moord op Nairobi uitvoert: bendelid ‘Rio’ klapt uit de school en vertelt publiekelijk hoe hij gemarteld is door de politie.

Kolonel Prieto is genoodzaakt om terug te keren op het podium, waar hij de beschuldigingen van Rio probeert te verdedigen. In minuut 33 van de aflevering opent hij de persconferentie met de tekst ‘Goedemorgen, mijn naam is Luis Prieto’. Insinuerend dat het nog vroeg in de ochtend is, dus. Dit terwijl hij om 19:45 uur het gebouw betrad voor de persconferentie, zo zien we op de klok.

Schoonheidsfoutjes met de tijd

Dat die tijd niet klopt, blijkt ook wel uit het feit dat bendelid Marseille live vanuit Algerije bewijsmaterialen omtrent de onrechtmatige behandeling van Rio aldaar toont. De beelden worden naar de telefoons van alle aanwezigen in de persconferentieruimte verstuurd. Op die beelden schijnt duidelijk de zon op het hoogtepunt van de dag: dat is niet om 18:45 uur in de avond (in Algerije is het één uur vroeger dan in Spanje).

In de latere documentaire ‘La Casa de Papel: El Phenomena’ gaven de makers al toe dat het soms erg lastig was om met de factor ’tijd’ om te gaan. Zo zien we ook meermaals een natte grond, terwijl het in de serie helemaal niet heeft geregend: onder meer in de scène waar het geld regent. Gelukkig beschikte de crew achter de serie over voldoende budget om de meeste problemen te coveren met special effects en andere dure ingrepen. En zeg nou zelf: eigenlijk hebben we helemaal geen last gehad van een paar kleine schoonheidsfoutjes!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?