Laatste nieuws over Netflix

Deze grote series hangen nog tussen verlenging en gecanceld worden

Netflix lanceert veel series. Sommigen worden verlengd en sommigen worden gecanceld, maar er is ook een derde groep. Series die op de weegschaal blijven liggen en waarvan het niet duidelijk is of er misschien nog een nieuw seizoen gaat komen óf dat de stekker eruit wordt getrokken. De grootste pending series hebben we op een rijtje gezet.

Stakingen gooien nog meer roet in het eten

Dat er momenteel over zoveel grote series onduidelijk is komt ook door de huidige stakingen in de Verenigde Staten. Alle opnames liggen stil vanwege de schrijversstakingen, waar de acteurs zich bij aan hebben gesloten. Zolang dit het geval is zal er weinig gebeuren, ook niet op het vlak van onderhandelen. Van een aantal series is zelfs al officieel naar buiten gebracht dat er pas een besluit wordt genomen ná de stakingen. Het zal met name voor Amerikaanse series de kans vergroten dat ze worden gecanceld.

Pending series op Netflix: verlengd of gecanceld?

Barbarians (seizoen 3) – De historische serie over de strijd tussen de Germanen en de Romeinen heeft twee seizoenen gedraaid. De reviews waren wisselend, de kijkcijfers prima. Er waren snelle geluiden over een verlenging, maar deze zijn door Netflix nog niet bevestigd.

Beef (seizoen 2) – Producent A24 Television heeft na de release en zeer goede ontvangst laten weten dat Beef op twee manieren terug kan keren. Zowel als doorlopend verhaal én als anthologieserie. Een officiële verlenging is er nog niet gekomen.

Black Summer (seizoen 3) – De spin-off van Z Nation heeft twee seizoenen gedraaid, waarvan de meest recente in de zomer van 2021 verscheen. Het is daarna stil gebleven, waardoor het erop lijkt dat de serie zonder melding is gecanceld.

Far From Home (seizoen 2) – Een tiener met financiële problemen belandt in een wereld van luxe dat hij een prestigieuze beurs heeft gewonnen waarmee hij naar een exclusieve school mag. Het doet denken aan Élite. Waar de Spaanse serie al richting seizoen 8 gaat, is het om deze Zuid-Afrikaanse reeks muisstil.

Glamorous (seizoen 2) – Kim Cattrall en Miss Benny speelden de hoofdrollen in Glamorous. Met flink wat bombarie werd de reeks aangekondigd, maar sinds de release in juni is het angstvallig stil gebleven. Ook was Glamorous amper te vinden in de toplijsten.

Gymnastics Academy: A Second Chance! (seizoen 2) – De familie dramaserie debuteerde exact een jaar geleden, maar daarna is het stil gebleven. Afgerond is de serie niet, maar een vervolg lijkt niet in de maak.

In From the Cold (seizoen 2) – Een grote actieserie, met potentie om heel wat jaren mee te gaan. Een voormalige Russische spionne moet haar nieuwe gezinsleven combineren met vaardigheden als gedaanteverwisselaar in de strijd tegen een verraderlijke vijand. De serie kwam in januari 2022 op Netflix, daarna is het stilgebleven.

Kings of Jo’Burg (seizoen 3) – Recent heeft Netflix een lijst gedeeld met series uit Zuid-Afrika die worden geproduceerd. Een nieuw seizoen van Kings of Jo’Burg stond daar niet op, terwijl het tweede seizoen toch alweer dateert van januari. Het lijkt dus gedaan, maar een definitief besluit is niet naar buiten gebracht.

Money Heist: Korea (seizoen 2) – Zo groot als het succes van La Casa de Papel was, zo rustig is het toch gebleven rondom de remake in Zuid-Korea. Mogelijk scoorde het afdoende in de Aziatische markt, maar een vervolg is nog niet aangekondigd.

Russian Doll (seizoen 3) – Zien we Natasha Lyonne nog één keer terug als Nadia? De makers van Russian Doll hebben al regelmatig laten weten dat het origineel het plan was om drie seizoenen te maken. Het tweede seizoen kwam als een totale verrassing in april 2022, zonder enige aankondiging. Wie weet met seizoen 3 ook?

Shadow and Bone (seizoen 3) – De grootste serie in deze lijst is overduidelijk Shadow and Bone. De fantasywereld kende een uitstekende start, maar het tweede seizoen werd een stuk minder goed ontvangen. Afgaande op de kijkcijfers kan de serie wel eens worden gecanceld. Netflix heeft echter laten weten dat er pas ná de stakingen een beslissing zal worden genomen.

Survival of the Thickest (seizoen 2) – Michelle Buteau bedacht de serie en vertolkte ook de hoofdrol. Met de release midden in de stakingen zal het hoe dan ook wachten worden tot alles voorbij is.

Sweet Magnolias (seizoen 4) – Romantische dramaserie scoren uitstekend op Netflix en dat geldt eigenlijk ook voor Sweet Magnolias. Toch duurt het bij deze serie telkens lang voor een beslissing wordt genomen of er nog een nieuw seizoen komt. Het derde seizoen kende een vrij afgerond einde, dus het zal dit keer echt spannend worden. Voorlopig is er nog geen besluit.

Unstable (seizoen 2) – De komedieserie van Rob Lowe debuteerde begin dit kalenderjaar en er waren berichten dat de productie voor een vervolg al waren opgestart. Officieel is er echter geen groen licht gegeven en door de stakingen is alles op pauze gezet.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?