Laatste nieuws over Netflix

Deze grote series komen dit najaar op Netflix

Netflix blijft maar strooien met series en dat is dit najaar natuurlijk niet anders. De streamingdienst heeft een hele hoop nieuwe (én nieuwe seizoenen van oude) shows in de startblokken staan en dit zijn de tien grootste!

Lupin deel 3 – 5 oktober 2023

Assane Diop gaat sowieso een nieuw avontuur beleven in Lupin deel 3, want de gebeurtenissen uit de eerste twee delen van de serie zijn eigenlijk wel helemaal afgerond. En dus moet er iets nieuws worden bedacht! Inmiddels heeft Netflix al een trailer vrijgegeven, dus dat verhaal kunnen we gedeeltelijk uittekenen. Diop heeft zijn pijlen dit keer gericht op de Zwarte Parel, maar dat betekent wel dat zijn familie alwéér in gevaar komt. “Iemand heeft mijn moeder”, horen we Diop zeggen. “Als ik het niet doe, doen ze haar pijn.” Dat wordt spannend!

The Fall of the House of Usher – 12 oktober 2023

The Fall of the House of Usher is gebaseerd op een verhaal van Edgar Allen Poe en komt van de hand van niemand minder dan Mike Flanagan. Dat wordt dus griezelen. Het verhaal steekt als volgt in elkaar: de meedogenloze Roderick Usher en zijn zus Madeline hebben het bedrijf Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een imperium dat bulkt van de rijkdom, privileges en macht. Hun leven komt echter helemaal op zijn kop te staan wanneer er verschillende geheimen uit het verleden aan het licht komen. Tegelijkertijd beginnen erfgenamen van de Usher-dynastie één voor één het loodje te leggen door toedoen van een mysterieuze vrouw uit hun jeugd.

Bodies – 19 0ktober 2023

Netflix vergeet ook het misdaadgenre niet, want Bodies is een spiksplinternieuw moordmysterie uit Groot-Brittannië. Het wordt puzzelen voor de kijker, want deze miniserie speelt zich af in vier verschillende tijdsperiodes in Londen en vertelt het verhaal van vier verschillende rechercheurs. Wat hebben deze onderzoekers echter gemeen? Ze onderzoeken allemaal dezelfde moord. Maar… hoe kan dat eigenlijk precies? Om het antwoord te achterhalen zal er ‘Sherlock Holmesje’ gespeeld moeten worden.

Yaratilan – 20 oktober 2023

Yaratilan is Turks voor ‘creature’ oftewel ‘wezen’. De serie speelt zich af in de nadagen van het Ottomaanse rijk en introduceert Ziya, een student geneeskunde die genezing wil vinden voor besmettelijke ziekten. Op een gegeven moment komt ze in aanraking met Ihsan, een collega-arts die even geniaal als waanzinnig is. Maar hij is ook de enige die Ziya’s ambities echt begrijpt. Ze voeren een verboden experiment uit, maar betalen daar een hoge prijs voor. De oude encryptie die ze hebben geprobeerd te ontcijferen kan de hel namelijk laten losbarsten.

All the Light We Cannot See – 2 november 2023

Marie-Laure is blind en woont met haar vader in Parijs, vlak naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkzaam is als curator. Als ze twaalf is bezetten de nazi’s Parijs en vluchten vader en dochter naar het Bretonse Saint-Malo. Ze dragen echter een geheimpje met zich mee: ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. Tegelijkertijd belandt de Duitse Werner Pfennig, die opgegroeid is in een Duits mijnstadje met zijn zusje Jutta, bij de Hitlerjugend. Hij wordt naar het front gestuurd en komt via Rusland terecht in Saint-Malo, waar de verhalen samenkomen.

Cigarette Girl – 2 november 2023

Cigarette Girl is afkomstig uit… Indonesië en is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Ratih Kumala. Dasiyah (Dian Sastrowardoyo) is op zoek naar de perfecte formule om sigaretten te maken en dat klinkt misschien een beetje als een saai plot, maar er komt een hele hoop drama en romantiek bij kijken!

Ferry de Serie – 3 november 2023

In Ferry de Serie volgen we (natuurlijk) Ferry Bouman, die dit keer als beginnende xtc-producent aan de start staat van zijn carrière in de Brabantse onderwereld. Samen met John, zijn zwager Lars, Remco en Dennis gaat hij de strijd aan met drugsbaron Arie Tack én een beruchte motorclub, alles om zijn plaats aan de top van de voedselketen te veroveren. Daar moet hij echter een flinke prijs voor betalen, want als zijn geliefde Danielle de donkere kant van Ferry en zijn nieuwe business leert kennen, gaat het natuurlijk helemaal mis.

Obliterated – 30 november 2023

Obliterated is van de makers van Cobra Kai en dan weet je wel wat je mag verwachten: actie mét een flinke dosis humor. De serie speelt zich af in Las Vegas, waar een eliteteam van de Special Forces een dodelijke dreiging verijdeld hebben door een bom op te sporen. Dat denken ze in ieder geval, want op het daaropvolgende feest wordt duidelijk dat de bom die ze vonden nep was. De échte bom is nog verstopt in de gokstad en de tijd tikt, net als de bom.

Berlin – 1 december 2023

Als wij zeggen ‘Berlin’, dan denk jij aan…? Nee, niet aan de hoofdstad van Duitsland, aan La Casa de Papel natuurlijk. Berlin draait om het personage Andrés de Fonollosa dat beter bekendstaat als Berlin. Het is een prequel en natuurlijk is de ‘meesterboef’ weer op zoek naar een nieuwe bende criminelen. Keila, een elektronicaspecialiste, Damián, Berlins vertrouweling en professor in de filantropie, de instabiele Cameron, de toegewijde Roi, en Bruce, een meedogenloze actieman, worden allemaal geronseld. Vervolgens dienen er natuurlijk overvallen gepleegd te worden.

The Crown – najaar 2023

The Crown seizoen 6 wordt het allerlaatste seizoen van deze populaire Netflix-serie. Het is nog niet bekend hoe het verhaal er precies uit gaat zien, maar men zal zich hoogstwaarschijnlijk focussen op het einde van de jaren 90 en het begin van de nieuwe eeuw. De romance tussen prins William en Kate Middleton zou langs kunnen komen, maar het liefdesverhaal van prins Harry en Meghan Markle wordt sowieso niet aangesneden. De gouden jubileumviering van koningin Elizabeth II komt hoogstwaarschijnlijk wel aan bod.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?