Laatste nieuws over Netflix

Deze HBO-series kun je allemaal op Netflix verwachten

Een zeer opmerkelijke ontwikkeling deze maand op Netflix. Op 1 augustus verscheen er voor het eerst een HBO-serie op de streamingdienst en op 15 augustus is het weer raak. Blijft het daarbij? Nee! Er is een deal gesloten tussen de twee giganten, waar we op Netflix van profiteren. Hoe zit dit in elkaar en om welke series zal het gaan?

HBO verhuurt series aan Netflix

HBO valt tegenwoordig onder Warner Bros en deze partij heeft besloten om een nieuwe koers te gaan varen. HBO Max is de streamingdienst van HBO, dat spoedig een naamswijziging zal ondergaan naar Max. Daarnaast wordt hier ook het huidige losse Discovery+ aan gekoppeld. Het aanbod op HBO Max bevat uiteraard veel HBO-titels, maar niet alle. Er zijn namelijk titels verdwenen die niet voldoende werden bekeken, om zo kosten te besparen.

Daarnaast zoekt Warner Bros naar andere manieren om geld te verdienen en één daarvan blijkt het verhuren van series. Er is dan ook een deal gesloten tussen Netflix en HBO. Netflix huurt diverse series en mag deze wereldwijd aanbieden voor een bepaalde periode in hun aanbod. Hoelang is niet duidelijk, maar dit zal vermoedelijk schommelen tussen één en vijf jaar. Maar welke series kunnen we dan van HBO verwachten op Netflix? Van onderstaande series is in ieder geval bekend dat ze komen.

Insecure

Vanaf 1 augustus is Insecure te zien op Netflix, er zijn in totaal vijf seizoenen van deze komische dramaserie. Het draait om vriendinnen Issa Dee en Molly Carter. Ze proberen er het beste van te maken in Los Angeles, zowel privé als op werkvlak.

Ballers

De tweede HBO-serie die al een releasedatum heeft op Netflix is Ballers. In Ballers is Dwayne Johnson de hoofdrolspeler als Spencer Strasmore. Een gewezen sterspeler in de NFL, de Amerikaanse footballcompetitie. Spencer begeeft zich nog altijd in het sportwereldje en daar speelt Ballers zich dan ook af. Want sporters, agenten, managers en journalisten, allemaal spelen ze hun eigen spel. En uiteindelijk hebben ze elkaar allemaal nodig. Maar of dat altijd begrepen wordt.. Ballers liep van 2015 tot en met 2019 en bestond uit 47 afleveringen. De reeks is vanaf 15 augustus te zien op Netflix.

Six Feet Under

Six Feet Under heeft ook vijf seizoenen gedraaid en was een absolute hit aan het begin van de eeuw. Een IMDb-score van 8,7 zegt daarover voldoende. In Six Feet Under draait het om de familie Fisher, ze runnen een begrafenisonderneming in Los Angeles. De familie is nogal disfunctioneel, dus dat zorgt ondanks het zware thema altijd voor heel wat hilariteit.

Band of Brothers

Steven Spielberg en Tom Hanks leverden een coproductie af met Band of Brothers, dat een direct vervolg was op het succes van Saving Private Ryan. Sterker nog, de filmploeg is direct doorgegaan na het schieten van de film. De mini-serie van tien afleveringen is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose en speelt zich af vanaf de leiding in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

The Pacific

The Pacific staat in verband met Band of Brothers. Het is een op zichzelf staand verhaal, maar wel in dezelfde lijn gemaakt. Hierbij draait het om de mariniers in Azië tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen het Japanse Keizerrijk. Ook deze reeks bestaat uit tien afleveringen.

True Blood

De langste serie is True Blood, want deze liep liefst zeven seizoenen. En is net zoals Six Feet Under gemaakt door Alan Ball en gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. True Blood speelt zich af in de nabije toekomst, waarbij een Japans bedrijf erin is geslaagd om synthetisch bloed te maken. Hierdoor hoeven vampieren niet langer te jagen op mensen en kunnen ze er nu mee samenleven. Maar of dat altijd een goed idee is?

Komen Game of Thrones, The Last of Us en Succession ook?

De logische vraag die ook altijd opkomt wanneer het over HBO gaat, gaan series zoals Game of Thrones, The Last of Us en Succession ook naar Netflix komen? Hierop blijft het antwoord dat de kans hier op nihil is. Dit blijven de kroonjuwelen van HBO en die zullen niet zomaar uitgeleend gaan worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?