Laatste nieuws over Netflix

Deze Netflix-series stoppen in 2020

Netflix kiest er steeds vaker voor om series een gericht einde te geven. Zo zijn er heel wat titels in 2019 verlengd voor een extra seizoen mét de melding erbij dat dit het laatste seizoen zal gaan worden. Het geeft de schrijvers de kans om het verhaal af op een mooie manier tot een besluit te brengen. We hebben de series van Netflix die in 2020 zullen gaan stoppen op een rij gezet.

13 Reasons Why

Eén van de meest veelbesproken series van de afgelopen jaren is 13 Reasons Why. Problemen van jongeren worden op scherpe wijze behandeld, waarin de zelfmoord van Hannah Baker in eerste instantie centraal stond. In de loop van de seizoenen werden andere thema’s behandeld. Dit jaar komt er een vierde en laatste seizoen.

Dark

De Duitse serie Dark reist door drie jaren die met elkaar in contact zijn: 1953, 1986 en 2019. Het was dan ook vooraf al het plan om drie seizoenen te maken en de trilogie zal in 2020 worden afgerond. Dan moet alles duidelijk worden wat er nou echt is gebeurd met de verdwenen kinderen en de kerncentrale. Door de compliciteit van Dark is het geen slecht idee om pas te gaan kijken zodra de trilogie compleet is.

Suburra

Heftige actieseries vanuit Italië kennen we maar al te goed, zoals het razend populaire Gomorra. De lijn in Suburra is net iets anders. Drie zonen komen allemaal op hun eigen manier in de problemen en zijn het zat. Per toeval komen ze met elkaar in aanraking en gaan een maffiazoon, een zoon van een agent en een zigeuner samen aan de slag. Ze begeven zich op het illegale pad en dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan. Dit jaar komt het derde en laatste deel.

Lucifer

Lucifer is één van de meest geliefde series van de afgelopen jaren. De woede was dan ook groot toen FOX na drie seizoenen besloot om de serie vanuit het niets te stoppen. En dat terwijl er een vette cliffhanger was. Netflix redde Lucifer voor de poorten van de hel en liet een vierde én nu ook vijfde seizoen maken. Het vijfde is wel het laatste, maar ditmaal krijgen de makers alle tijd om het verhaal af te ronden. Het slotseizoen zal namelijk uit twee delen bestaan en extra afleveringen bevatten.

The Rain

Net zoals de andere twee Europese series in deze lijst, Dark en Suburra, zal ook The Rain na drie seizoenen stoppen. Twee jonge tieners slaan met hun ouders op de vlucht als er een dodelijke regenstorm over Scandinavië raast. Ze weten een moderne bunker te bereiken, alleen hun ouders raken ze onderweg kwijt. Jarenlang overleven ze in de bunker, tot het eten op is. Dan begint een reis naar nieuw voedsel en overlevenden.

BoJack Horseman

BoJack Horseman is één van de grappigste volwassen animatieseries van de afgelopen jaren. Een pratend paard was ooit een gevierde celebrity, maar inmiddels is hij aan lager wal geraakt. We volgen BoJack hoe hij er weer bovenop komt en net zo snel weer in diepe putten beland. Het zesde seizoen is het laatste, waarvan de eerste helft al is verschenen en de slotepisodes eind januari te zien zijn.

Dear White People

Nog tien afleveringen kunnen we verwachten van Dear White People, het vierde seizoen staat gepland voor aankomende zomer. De komedieserie, met een serieuze ondertoon, gaat over een zwart studentenhuis op een prestigieuze en grotendeels witte universiteit in de Verenigde Staten. Racisme komt veel voor en dit stelt studente Samantha White in haar radioprogramma telkens aan de kaart.

GLOW

De Gorgeous Ladies of Wrestling maakten in het derde seizoen de reis naar Las Vegas. In 2020 keren ze terug voor een vierde verhaal om hun kunsten in de ring nog een keer te tonen. Velen vonden dat juist door de verhuizing de kracht wat verdween uit het verhaal, daardoor is het de vraag hoe GLOW nu zal worden afgerond.

Fuller House

De sitcom Fuller House is dan niet zo’n mega kaskraker geworden als de grondlegger Full House, toch is de reeks met vijf seizoenen zeer goed ontvangen. Afgelopen najaar kwam het eerste deel van het slotseizoen op Netflix en is het dan ook wachten op de allerlaatste afleveringen vanuit San Francisco. Daarna lijkt het toch echt klaar voor één van de leukste families ooit uit televisieland.

The Ranch

Waar The Ranch als een pure sitcom begon en een verkapte reünie van That ’70s Show, gingen Ashton Kutcher en zijn groep steeds meer richting de dramakant. Ondertussen werd de cast ook opgeschud door wat noodgedwongen wijzigingen en staat het er niet al te best voor Colt Bennett. Heeft hij nog een ranch? Komt het nog goed tussen hem en Abby? En er is een megacliffhanger richting de allerlaatste afleveringen. Nog tien episodes en dan is het gedaan met The Ranch.

Trinkets

De tienerdramaserie Trinkets heeft pas één seizoen achter de rug, toch werd bij de aankondiging voor het tweede seizoen gelijk aangekondigd dat dit de laatste afleveringen zouden worden. Drie meiden lijken op het eerste oog helemaal niets met elkaar te hebben, tot ze dezelfde obsessie blijken te bezitten: stelen! En daar komen ze maar niet vanaf…

The 100 en Arrow

Twee series van The CW, die op Netflix mondiaal worden verspreid zijn The 100 en Arrow. Ook deze twee langlopende series komen tot een einde. Arrow was de grondlegger van de Arrowverse, waar veel DC-helden bij elkaar kwamen. Inmiddels wordt er gewerkt aan een spin-off met een aantal vaste personages uit de serie. The 100 zal na een reis van zeven seizoenen tot een besluit komen, hier is een prequel in de maak. Daarin zal een spong terug in de tijd worden gemaakt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?