Laatste nieuws over Netflix

Deze 13 (!!) Netflix-series stoppen in 2021

Netflix kiest er steeds vaker voor om series een gericht einde te geven. Zo zijn er heel wat titels in 2020 verlengd voor een extra seizoen mét de melding erbij dat dit het laatste seizoen zal gaan worden. Het geeft de schrijvers de kans om het verhaal af op een mooie manier tot een besluit te brengen. We hebben de series van Netflix die in 2021 zullen gaan stoppen op een rij gezet.

Ozark

Als de familie Byrde nog lang op deze voet door gaat, dan komen ze vanzelf in de gevangenis of zullen sterven. Het was de visie van Jason Bateman na het derde seizoen van Ozark. Hij bleek vooruitziende gaven te hebben. Een aantal maanden later maakte Netflix namelijk bekend dat Ozark gaat stoppen. Er komt een vierde seizoen die wel veel langer zal duren dan de vorige, namelijk zestien in plaats van tien afleveringen. De showrunner verklapte recent ook dat het anders met Marty Byrde zal aflopen dan met Walter White van Breaking Bad met wie hij vaak wordt vergeleken. De dood lijkt Marty dus te worden bespaard.

Lucifer

Gaat het niet echt stoppen? Jazeker. Tot twee keer toe werd eerder al een einde aangekondigd van Lucifer. FOX besloot de serie na drie seizoenen te stoppen. Netflix nam de rechten over en kwam met seizoen 4 en 5. Dat leek het einde, waarop er toch nog een zesde seizoen werd aangekondigd. Daarin zullen alle verhalen worden afgerond. In de aankomende maanden is het tijd voor seizoen 5B en daarna volgt het slotstuk. En de vraag is vooral: leefden Lucifer en Chloe nog lang en gelukkig?

Lost in Space

De iconische serie Lost in Space was in de jaren’60 één van de eerste reeksen waar de Verenigde Staten voor aan de buis gekluisterd zat. Netflix zorgde voor een reboot en niet geheel toevallig zal ook deze bestaan uit drie seizoenen. De familie Robinson is de ruimte in geschoten, maar komt per ongeluk op de verkeerde planeet terecht. Als dit een groot probleem lijkt, het is pas het begin van heel veel ellende.

La Casa de Papel

The Last Heist. Nog één keer zullen de dames en heren van de Spaanse boevenbende toe moeten slaan. Na het vierde seizoen waarin het drama hoog oploopt zal er wraak worden genomen. Maar wel op hun geheel eigen wijze. Hoe dit zal verlopen, waar en vooral ook met wie is nog het grote geheim. Er gaan al de wildste geruchten de ronde wie er toch nog blijken te leven, waar de buit verworven moet worden en wie er misschien wel het loodje zal leggen. Het vijfde seizoen van La Casa de Papel moet alle antwoorden gaan geven.

Atypical

De tiener Sam Gardner is zwaar autistisch en heeft daardoor veel moeite om zijn weg te vinden op zowel school als in de liefde. In de dramedy Atypical wordt zijn leven gevolgd en dat brengt grappige en tevens ontroerende verhalen naar voren. Eenmaal in de verdere seizoenen komt ook de familie van Sam steeds meer in de schijnwerpers te staan. Het vierde seizoen wordt nu het slotstuk.

Dead to Me

Hoe weten Jen en Judy al hun problemen op te lossen? Of wordt het er alleen nog maar erger op. In Dead to Me is de man van Jen overleden na een aanrijding en blijkt Judy hiervoor verantwoordelijk. Door haar schuldgevoel mengt ze zich in het leven van Jen, wat zelfs tot een vriendschap zorgt. Tot Jen achter de waarheid komt. De twee lijken te breken, tot Jen zelf in grote problemen komt. Dan rest ze niets anders dan samen te werken. Hoe dit afloopt zal blijken in het derde seizoen.

Dear White People en F is for Family

Twee series die al heel wat seizoenen lopen, maar in Nederland minder goed bekeken zijn. In Dear White People komt een groep zwarte studenten op een hoog aangeschreven universiteit in actie. Het vierde seizoen volgt in 2021. F is for Family is een spijkerharde animatieserie die zelfs een vijfde seizoen krijgt. Met Bill Burr en Michael Price is de reeks hoog aangeschreven, zo ook met een 8.0 op IMDb.

The Kominsky Method

Wat moeten we van derde seizoen van The Kominsky Method verwachten, dit is erg lastig in te schatten. De komische reeks was een fraai spel tussen de mokkende Norman (Alan Arkin) en de flierefluitende Sandy (Michael Douglas). Na twee seizoenen heeft Arkin besloten om niet terug te keren in de serie, waardoor nu alles af zal hangen van Douglas. Een serie dragen kan hij uiteraard prima, maar gaat het werken in deze serie?

Grace and Frankie

Eigenlijk hadden we deze maand afscheid moeten nemen van Grace and Frankie. De langstlopende komedieserie van Netflix met Lily Tomlin en Jane Fonda in de hoofdrol had echter te kampen met flinke vertraging door de coronacrisis. Nagenoeg de voltallige cast behoort tot de risicogroep en logischerwijs werd er dan ook geen enkel risico genomen. De opnames voor het zevende seizoen zullen nu plaats gaan vinden vanaf juni. Een geluk bij een ongeluk is wel dat er zestien in plaats van de gebruikelijke twaalf afleveringen zullen volgen.

Supergirl en Black Lightning

Zowel Supergirl als Black Lightning is geen ‘echte’ Netflix-serie. Beide reeksen zijn in Nederland exclusief te zien op de streamingdienst, maar vallen onder de pet van The CW. Deze Amerikaanse zender heeft dan ook besloten om de superheldenseries te gaan stoppen. Het seizoen dat de komende maanden wordt uitgezonden zal het laatste zijn. Mogelijk komen de personages vervolgens nog wel eens terug in de crossover reeksen van Arrowverse.

Better Call Saul

Ook Better Call Saul is geen Netflix Original, maar natuurlijk wel volledig verbonden aan Netflix. De spin-off van Breaking Bad met Saul Goodman aka Jimmy McGill vertelt het verhaal hoe Jimmy de dubieuze advocaat werd uit de serie. Inmiddels gaat Better Call Saul op voor het zesde en tevens laatste seizoen. De reeks wordt in de Verenigde Staten uitgezonden door AMC en zal opnieuw wekelijks te zien zijn op Netflix. De verwachting is dat dit een subliem einde zal worden van het volledige Breaking Bad-verhaal.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?