Laatste nieuws over Netflix

Deze 13 Netflix-series stoppen in 2022

Netflix kiest er steeds vaker voor om series een gericht einde te geven. Zo zijn er heel wat titels in 2021 verlengd voor een extra seizoen mét de melding erbij dat dit het laatste seizoen zal gaan worden. Het geeft de schrijvers de kans om het verhaal af op een mooie manier tot een besluit te brengen. We hebben de series van Netflix die in 2022 zullen gaan stoppen op een rij gezet.

After Life

In After Life draait alles om acteur, producent en komiek Ricky Gervais. Zijn vrouw is na een ziekbed overleden en hij wil eigenlijk óók het hiernamaals opzoeken. Het enige wat hij iedere dag doet is kijken naar de video’s die zijn vrouw voor hem heeft opgenomen. De enige reden dat hij nog niet uit het leven is gestapt, is zijn hond. Langzaam lijkt hij er weer bovenop te krabbelen, om vervolgens zowat nog harder naar beneden te vallen. In het tweede seizoen komt zijn vader ook nog te overlijden, maar lijkt hij dan toch een nieuwe partner te vinden. Het derde seizoen van After Life zal het laatste zijn, zo liet Gervais gelijk weten toen de serie werd verlengd.

Ozark

Als de familie Byrde nog lang op deze voet door gaat, dan komen ze vanzelf in de gevangenis of zullen ze sterven. Het was de visie van Jason Bateman na het derde seizoen van Ozark. Hij bleek vooruitziende gaven te hebben. Een aantal maanden later maakte Netflix namelijk bekend dat Ozark gaat stoppen. Er komt een vierde seizoen dat wel veel langer zal duren dan de vorige, namelijk zestien in plaats van tien afleveringen. De showrunner verklapte recent ook dat het anders met Marty Byrde zal aflopen dan met Walter White van Breaking Bad met wie hij vaak wordt vergeleken. De dood lijkt Marty dus te worden bespaard.

Peaky Blinders

Het zesde seizoen van Peaky Blinders heeft zoals veel producties flinke kopzorgen gehad door de pandemie. Uiteindelijk is het toch gelukt om alles op te nemen. Dat was wel zonder Helen McCrory, de actrice die Polly Gray (Aunt Polly) speelde overleed op 52-jarige leeftijd. Recentelijk werd duidelijk dat Tom Hardy zal terugkeren in het zesde seizoen. Hierna is de serie voorbij, maar komt er nog wel een afsluitende film.

Manifest

Manifest houdt de gemoederen al een tijdje bezig! Het betreft een Amerikaanse bovennatuurlijke dramaserie die draait om vlucht 828 van Jamaica naar New York. De passagiers komen in een korte periode van turbulentie terecht. Zodra ze landen, blijkt alles veranderd. In de tijd dat ze in de lucht waren, is een periode van 5,5 jaar voorbij gegaan. Gedacht werd dat de passagiers dood waren. Nu moeten ze opnieuw integreren in de samenleving. Manifest begon bij NBC, maar dat netwerk besloot na drie seizoenen de stekker uit de serie te trekken. Al snel werd duidelijk dat er gekeken ging worden of de serie elders ondergebracht kon worden. Netflix besloot daarop in te gaan en niet alleen de eerste drie seizoenen naar zijn streamingdienst te halen, maar ook een vierde seizoen te bestellen. Dat vierde seizoen (2022) betekent het einde van de serie.

Plan Coeur

Plan Coeur vertelt het verhaal van een aantal vrienden in Parijs, die hun single vriendin Elsa weer aan een nieuwe liefde proberen te helpen. Om een poging te wagen schakelen Charlotte en Emilie in het geheim de mannelijke escort Jules (Marc Ruchmann) in om haar vertrouwen in daten, relaties en het vinden van liefde te herwinnen. Maar deze ‘oplossing’ lijkt iets te goed té helpen… Seizoen 3 van Plan Coeur staat al op Netflix en er komen géén nieuwe afleveringen meer…

Dead to Me

In Dead to Me draait het om Jen, die haar man is verloren door een aanrijding. Ze komt per toeval, zo denkt ze, Judy tegen. Judy wordt al snel haar steun, maar blijkt juist verantwoordelijk te zijn voor de dood van de man van Jen. Wanneer dit duidelijk wordt komt alles in een stroomversnelling en stapelen de problemen voor beide dames zich al snel op. Dead to Me krijgt nog maar één seizoen, het derde, en dat zou iets te maken kunnen hebben met de gezondheidstoestand van hoofdrolspeelster Christina Applegate. Die kondigde onlangs aan te kampen met de verschrikkelijke spierziekte MS.

Derry Girls

In Derry Girls worden we meegenomen naar het Noord-Ierland van de jaren ’90 waarin een tweestrijd plaatsvond tussen de katholieken en de protestanten. Terwijl de katholieken zich wilden aansluiten bij Ierland, wilden de protestanten bij Groot-Brittannië blijven. In deze onrustige periode worden vier schoolmeiden en één jongen gevolgd op een katholieke meidenschool. Terwijl ze alledaagse dingen beleven, worden ze ook constant geconfronteerd met de politieke situatie van het land. Lisa McGee, bedenker en showrunner van de serie, bracht een tijdje geleden naar buiten dat Derry Girls verdwijnt. “Het was altijd het plan om na drie seizoenen afscheid te nemen.”

Grace and Frankie

De levens van Grace and Frankie, gespeeld door Jane Fonda en Lily Tomlin, werden aan het begin van de Netflix-serie abrupt op z’n kop gezet. Hun mannen bleken al jarenlang een relatie te hebben en kwamen nu officieel uit de kast. Zo waren Grace en Frankie opeens aan elkaar overgeleverd, terwijl de twee dames niet verder uit elkaar konden staan. Gaandeweg de seizoenen is er steeds meer affectie ontstaan tussen de twee, maar weten ze het elkaar toch telkens weer ontzettend lastig te maken. De eerste vier afleveringen van seizoen 7 van Grace and Frankie waren opgenomen vóór de uitbraak van het coronavirus en staan al op Netflix. Het restant van de reeks komt eraan, maar daarna is het over en sluiten!

Oscuro Deseo

Het eerste seizoen van Oscuro Deseo, ook wel bekend als Dark Desire, groeide uit tot een groot succes op Netflix. De serie draait om de getrouwde Alma. Een noodlottig weekendje weg leidt voor haar tot hartstocht. Al snel eindigt dat in tragedie en zorgt het ervoor dat ze de waarheid over haar naasten in twijfel begint te trekken. Voor het tweede seizoen keren zowel Alma als Dario terug. Netflix maakte ongeveer een maand na de release van het eerste seizoen van Oscuro Deseo duidelijk dat we ons ook op mogen maken voor een tweede seizoen, maar dat dat tevens het laatste wordt.

Sky Rojo

In seizoen 3  van Sky Rojo, van La Casa de Papel-maker Álex Pina, gaat de achtervolging van Romeo en zijn handlanger Moisés, die de dood van zijn broertje Christian wil wreken, op de drie ontsnapte prostituees Coral, Wendy en Gina dus verder. En getuige de titel ‘The Finale Chase’ gaat die ook tot een einde komen. De grote vraag is of dat op een positieve manier voor het drietal vrouwen gaat eindigen, of op een negatieve.

The Last Kingdom

Met The Last Kingdom heeft Netflix een Britse historische serie te pakken. Het verhaal uit de serie is gebaseerd op de boekenreeks van The Saxon Stories, geschreven door Bernard Cornwell. We zien hoe Deense vikingen Engeland teisteren terwijl we volgen hoe Uhtred of Bebbanburg zich moet aanpassen. Langzaam wordt hij één van hen, tot er een bijzondere keuze op zijn pad komt waardoor alles verandert. Seizoen 5 wordt de zwanenzang van de Netflix-serie, maar er is nog wél een film op komst: Seven Kings Must Die!

Family Reunion

Family Reunion is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. In de serie volgen we de McKellans. Ze verlaten Seattle om op het platteland van Georgia een nieuw leven op te bouwen. Maar daar blijkt hun stadse gewoonten al snel te botsen en helpen traditionele grootouders ook niet echt mee. Seizoen 3 is het slotseizoen van de serie en bestaat uit 10 afleveringen.

Better Call Saul

Even was het de vraag of Better Call Saul wel een afsluitend seizoen zou krijgen, en zo ja wanneer. Hoofdrolspeler Bob Odenkirk (Saul Goodman) kreeg namelijk een hartaanval, waar hij echter opvallend snel van herstelde. Uitvoerend producent Thomas Schnauz werd gevraagd of seizoen 6 van de Netflix-serie de releasewindow (begin 2022) nog wel zou halen: “Ik weet het eigenlijk niet… Eerst kregen we te maken met vertraging door Covid-19 en daar kwam Bobs hartaanval bovenop, dus al sla je me dood; ik durf niet te zeggen wanneer de nieuwe afleveringen klaar zijn. Wat ik wél weet is dat de productie rustig voortkabbelt, alles gaat zijn gangetje.” Hoogstwaarschijnlijk gaan de laatste afleveringen van Better Call Saul in de lente van dit jaar in première.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?