Laatste nieuws over Netflix

Die Kaiserin: Alles wat we al weten

In 2022 komt Netflix met een nieuwe serie, genaamd Die Kaiserin. De show gaat over een bekend onderwerp, namelijk: keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije, die jij ongetwijfeld zult kennen als Sissi. Maar wat kunnen we nú al over Die Kaiserin vertellen?

Kostuumdrama met Sissi

Kostuumdrama’s scoren de laatste jaren als de malle en in dat licht kunnen we komst van Die Kaiserin zien. We kunnen ook wel stellen dat fans van Bridgerton en Downton Abbey iets hebben om naar uit te kijken!

Sissi, Sissi – De jonge keizerin, Sissi – De woelige jaren

Je moet welhaast onder een steen leven als je nog nooit gehoord hebt van de films Sissi (1955), Sissi – De jonge keizerin (1956) en Sissi – De woelige jaren (1957).  Elke kerstperiode weer worden ze uitgezonden op de televisie, omdat het levensverhaal van Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren, keizerin van Oostenrijk en later koningin van Hongarije, nou eenmaal gretig aftrek vindt.

Keizerin Elisabeth

Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren was de tweede dochter van hertog Maximiliaan Jozef in Beieren en prinses Ludovika, dochter van koning Maximiliaan I Jozef van Beieren. Haar kindertijd was betrekkelijk onbezorgd: met haar zeven broers en zussen vertoefde ze in het Hertog Maxpaleis aan de Ludwigstrasse nr. 8 in München.  In 1853 begeleidde de toen 15-jarige Elisabeth haar moeder en oudere zuster Helene op een reis naar het Oostenrijkse Ischl, waar Helene de aandacht van haar 22-jarige neef, keizer Frans Jozef – die in Ischl zijn 23e verjaardag zou vieren – moest trekken. Deze viel echter als een blok voor Elisabeth (die op haar beurt eigenlijk voorbestemd leek voor Frans Jozefs broer Karel Lodewijk) en op 24 april 1854 trouwde de inmiddels 16-jarige Elisabeth met de 23-jarige keizer in Wenen.

Die Kaiserin: Alles wat we al weten

Die Kaiserin haakt hierna pas in. Het huwelijk van Sissi en Franz brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Na de trouwerij moet de jonge keizerin zich niet alleen tegen haar schoonmoeder, de machtsbeluste Sophie, verzetten, maar ook tegen Franz’ broer Maxi, die zelf naar de troon (en naar Sissi) verlangt. Daar komt nog eens bij dat vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, waarna het volk van Wenen in opstand komt tegen de keizer. Elisabeth moet uitvinden wie ze kan vertrouwen en welke prijs ze moet betalen om een echte en ‘goede’ keizerin voor haar volk te zijn.

Cast en locaties

De cast van de Netflix-serie Die Kaiserin is al bekend. Het jonge keizerlijke paar wordt gespeeld door Devrim Lignau en Phillip Froissant. Melika Foroutan kruipt in de huid van aartshertogin Sophie en Johannes Nussbaum neemt de rol van de broer van Franz (aartshertog Maximiliaan) op zich. Elisa Schlott is te zien als Sissi’s oudere zus Helene en Jördis Triebel speelt Elisabeths moeder Ludovika. Almila Bagriacik vertolkt de rol van Leontine von Apafi, de belangrijkste hofdame van Sissi. De zesdelige serie is volledig in Duitsland gefilmd, met historische locaties en prachtige kastelen als locaties.

Eerste foto’s

Netflix heeft al twee foto’s van Die Kaiserin onthuld, waarbij we kunnen lezen: “Twee waarheden, één leugen: het filmen van de nieuwe Duitse Netflix-serie The Empress (de Engelse titel, red.) is begonnen. Op deze foto zie je mijn ouders bij hun verloving, de hoofdrollen van de jonge hertogin Elisabeth ‘Sissi’ en keizer Franz worden gespeeld door Devrim Lingnau en Philip Froissant.

Die Kaiserin op Netflix

Seizoen 1 van Die Kaiserin telt 6 afleveringen die allemaal op 29 september 2022 in première gaan. We hebben ook al een eerste trailer, die je hieronder kunt checken!

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als The Empress op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?