Laatste nieuws over Netflix

Die Kaiserin seizoen 2: Alles wat we al weten

Het eerste seizoen van Die Kaiserin is een groot succes geworden. Aangezien de laatste aflevering van het seizoen ons achterliet met een grote cliffhanger, kunnen veel fans niet wachten tot ze met het tweede seizoen aan de slag kunnen. Tot op heden heeft Netflix echter nog geen officiële uitspraken gedaan over een mogelijk vervolg. Toch is de kans groot dat er een tweede seizoen komt. In dit artikel vind je alles wat we al weten over Die Kaiserin seizoen 2.

Let op: Dit artikel bevat spoilers als je Die Kaiserin seizoen 1 nog niet hebt gezien.

Het verhaal gaat verder

Het eerste seizoen van Die Kaiserin liet ons achter met een grote cliffhanger toen duidelijk werd dat keizerin Elisabeth zwanger is. Door naar de geschiedenis te kijken, kunnen we alvast een voorzichtige schatting doen over wat we van seizoen 2 mogen verwachten. Zo zullen de verhaallijnen uit het eerste seizoen gevolgd blijven worden en gaat het verhaal verder.

In het tweede seizoen zal de relatie tussen Elisabeth en Franz verder uitgediept gaan worden. Kijkers zullen zien hoe hun relatie evolueert. Daarnaast weten we natuurlijk dat Elisabeth in verwachting is. Zij en haar schoonmoeder Sophie zullen daar flink over in de clinch komen te liggen. Ze denken beide namelijk anders over het opvoeden van kinderen. Ook gaan we zien dat keizer Franz steeds meer afstand neemt van zijn moeder en onafhankelijk wordt. Ook komen we er in seizoen 2 achter hoe het afloopt voor Leontine.

Verhalen genoeg

Tegenover het Duitse TVMovie liet een aantal castleden al weten graag een tweede seizoen te zien. In die exclusieve interviews lieten zij zelfs weten wat zij graag voor hun karakter zien gebeuren in een vervolg. Zo gaf Almila Bagriacik, die zich voordat als grafin Leontine von Apafi, aan: “We eindigen met een cliffhanger in de zesde aflevering. Ik ben benieuwd naar wat er met Leontine gebeurt als ze ontmaskerd wordt.”

“Daar zou natuurlijk de doodstraf op staan. Daarom is het belangrijk om te weten wie haar ontmaskert. Ik ben er vrij zeker van dat ze zal blijven handelen in het belang van de mensen om haar heen. De vraag is hoe. Ze probeert het verstandig en zonder geweld te doen – en dat is niet altijd even gemakkelijk”, aldus de belangrijkste hofdame van Sissi.

Die Kaiserin tweede seizoen
Die Kaiserin tweede seizoen

Keizer Franz Jozeph

Keizer Franz Jozeph gaat ondertussen steeds meer op eigen benen staan. Hij komt los van zijn moeder en dat pad ziet acteur Philip Froissant ook graag vervolgd worden in een tweede seizoen van Die Kaiserin. “Dat je hem ziet falen en dat je ziet hoe hij aan zijn ervaring komt. Hij krijgt kinderen. Het vaderschap zal hem veranderen. Er komen oorlogen zijn kant op. Ook wil ik zien wat de relatie tussen Elisabeth en Franz gaat doen. Hoe zal de liefde tussen hen zich ontwikkelen?”

Keizerin Elisabeth

Ook Devrim Lingnau, verantwoordelijk voor de rol van keizerin Elisabeth, kwam aan het woord. “We hebben de eerste maanden van de liefde tussen Elisabeth en Franz gevolgd in het eerste seizoen. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat. Ik heb zelf nog nooit eerder zo’n volwassen relatie gespeeld”, legt ze uit. Ze kijkt er dan ook, net als Froissant, naar uit om te zien hoe hun relatie zich verder ontwikkeld.

Aartshertogin Sophie

Melika Foroutan is in Die Kaiserin verantwoordelijk voor de rol van aartshertogin Sophie. Als moeder van Franz staat haar ook van alles te wachten in Die Kaiserin seizoen 2. “In een tweede seizoen zou ik willen dat het naderende machtsverlies door de toenemende emancipatie van haar zoon, keizer Franz Joseph, meer ruimte zou krijgen. Want dat acteerwerk vind ik heel spannend. Voor mij is het een interessant aspect om te zien hoe mensen ermee omgaan als ze ineens beseffen dat hun tijd van dominantie langzaam ten einde komt. Dat brengt vaak giftige eigenschappen met zich mee.” Dat belooft nu al niet veel goeds voor het tweede seizoen.

Die Kaiserin Netflix
Die Kaiserin Netflix

Maximilian

Tot slot kwam Johannes Nussbaum, verantwoordelijk voor de rol van Maximilian aan het woord. De broer van Franz Joseph staat van alles te wachten. “Maximilian overlijdt op 34-jarige leeftijd. Tot die tijd is er nog een verhaal om te vertellen. Het personage is geweldig.”

“Hij gaat naar Italië en probeert altijd politiek onafhankelijk te zijn, wat hem nooit lukt. Dan gaat hij naar Mexico omdat hij het aanbod krijgt om daar keizer te worden. En dat doet hij. Dat betekent dat hij zich afscheidt van zijn eigen familie. Daar wordt hij vervolgens verraden en neergeschoten. Er is nog veel te vertellen waar ik erg naar uitkijk.”

Cast Die Kaiserin seizoen 2

Naar verwachting keert de cast uit het eerste seizoen terug voor het tweede seizoen. Daarnaast zullen we ongetwijfeld kennismaken met een aantal nieuwe gezichten. Hieronder een overzicht van de acteurs en hun rollen die we in elk geval terugverwachten:

  • Devrim Lingau als keizerin Sisi
  • Philip Froissant als keizer Franz
  • Melika Foroutan als schoonmoeder Sophie
  • Almila Bagriacik als Leontine
  • Johannes Nussbaum als Maximilian
  • Wiebke Puls als Gräfin Esterházy
  • Elisa Schlott als Helene
  • Jördis Triebel als Ludovika
Die Kaiserin seizoen 2
Die Kaiserin seizoen 2

Wanneer komt Die Kaiserin seizoen 2 op Netflix?

De grootste vraag is natuurlijk: Wanneer komt die Kaiserin seizoen 2 op Netflix? Aangezien het eerste seizoen ons heeft achtergelaten met een grote cliffhanger, gaan we er vanuit dat de serie sowieso terugkeert voor een vervolg. Toch heeft Netflix daar zelf nog geen officiële uitspraken over gedaan. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn tot de streamingdienst bekendmaakt dat er een tweede seizoen komt van Die Kaiserin.

Wel verwachten we dat het nog even zal duren tot Die Kaiserin seizoen 2 op Netflix verschijnt. Naar verwachting zit er minimaal een jaar tussen de release van het eerste en tweede seizoen. Dat zou betekenen dat het tweede seizoen niet eerder dan ergens eind 2023 op Netflix verschijnt.

Veelgestelde vragen over Die Kaiserin van Netflix

Komt er een tweede seizoen van Die Kaiserin op Netflix?

Netflix heeft Die Kaiserin nog niet officieel vernieuwd voor een tweede seizoen. Toch is de kans groot dat er een vervolg van de serie komt.

Staan er soortgelijke series als Die Kaiserin op Netflix?

Andere series kijken terwijl je wacht op Die Kaiserin seizoen 2? Dat kan met onder meer Unorthodox, Downton Abbey en La Cocinera de Castamar.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?