Laatste nieuws over Netflix

Dikke streep door Prison Break seizoen 6: Wentworth Miller stopt

Prison Break is definitief voorbij. Dominic Purcell (Lincoln Burrows) en Wentworth Miller (Michael Scofield) hebben dit nieuws allebei naar buiten gebracht via hun socials. Deze zomer leek het er nog sterk op dat er een zesde seizoen zou komen, maar een beslissing van Wentworth heeft alles veranderd.

Origineel vier seizoenen van Prison Break

Origineel bestond Prison Break uit vier seizoenen, waarbij ook werd afgesloten met de Final Break. De serie was baanbrekend en vooral de eerste seizoenen werden jubelend ontvangen. Daarna zakten de kijkcijfers in en draaide FOX direct de stekker uit de serie. Daar kwamen ze later toch op terug.

Geliefde serie met een revival

In de inmiddels flinke stroom van series die een revival beleven zat ook Prison Break. Er kwam een vijfde seizoen, welke inmiddels alweer dateert van 2017. Vanaf december 2018 is dit seizoen ook te zien op Netflix. Er zijn vanaf dat moment altijd geluiden geweest over een zesde seizoen, de officiële bevestiging bleef uit. En nu is er een streep doorheen gezet.

Prison Break 6 zal niet gebeuren

Dominic Purcell liet deze zomer nog weten dat er een zesde seizoen van Prison Break zou gaan komen. Nu is dat veranderd. Het is Wentworth Miller die de beslissing heeft genomen om ermee te stoppen. In 2013 is hij er openlijk voor uitgekomen homoseksueel te zijn. Nu heeft hij een volgende stap gezet door ervoor te kiezen om geen hetero personages meer te willen spelen. “Dus geen Michael meer”, is hij duidelijk op Instagram. Dominic vult zijn partner in crime. “Prison Break 6 zal niet gebeuren. Ik heb een lang gesprek gehad met Wentworth en waarom hij niet wil deelnemen. Ik begrijp zijn beslissing en respecteer deze. Sterker nog, ik zou hem niet eens op andere gedachtes willen brengen. Misschien keert Prison Break ooit terug, maar dan wel met een nieuwe generatie.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?