Laatste nieuws over Netflix

Dit is de cast van Black Mirror seizoen 6

Black Mirror gaat binnenkort een comeback maken op Netflix, met het langverwachte zesde seizoen. En we kunnen nu al melden welke acteurs en actrices onderdeel uit gaan maken van de spiksplinternieuwe afleveringen!

Cast Black Mirror

Die informatie is namelijk bij het Amerikaanse medium Variety terechtgekomen. Bronnen rond de mysterieuze show melden namelijk dat Zazie Beetz, Paapa Essiedu, Josh Hartnett, Aaron Paul, Kate Mara, Danny Ramirez, Clara Rugaard, Auden Thornton en Anjana Vasan zich bij de cast gevoegd hebben. Gezamenlijk moeten zij de eerste drie afleveringen van Black Mirror seizoen 6 vormgeven, de rest is nog niet ingevuld. Wordt dus vervolgd, want er worden meer ‘aanmeldingen’ verwacht…

Verder houdt Netflix de lippen natuurlijk nog stijf op elkaar wat betreft de verhalen die het wil vertellen in de nieuwe Black Mirror-afleveringen, maar dat zullen er volgens Variety in ieder geval meer zijn in seizoen 5, dat uit slechts drie afleveringen bestond. Daarin speelden Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace en Miley Cyrus de hoofdrollen.

Nóg filmischer

Een bron die betrokken is bij het productieproces onthulde onlangs al dat het zesde seizoen van Black Mirror nóg filmischer wordt dan zijn voorgangers. De afleveringen moeten aanvoelen als films; iets wat al eerder in gang werd gezet. De afleveringen die als laatste werden gereleaset duurden immers al meer dan 60 minuten.

Getouwtrek om de rechten

Lang was het onduidelijk of Black Mirror wel terug zou keren, omdat de makers van de serie, Charlie Brooker en Annabel Jones, de productiemaatschappij House of Tomorrow (onderdeel van de Endemol Shine Group) de rug toekeerden. De twee richtten een eigen productiehuis op: Broke and Bones, maar de rechten van Black Mirror bleven bij Endemol. Dat dat vervolgens overgenomen werd door Banijay Group bemoeilijkte de zaak nog verder.

Twee jaar geleden vertelde Brooker: “Ik weet eigenlijk helemaal niet of de mensen nog wel zin hebben in verhalen over de ondergang van maatschappijen (door het coronavirus, red.). Daarom heb ik dat werk voorlopig opgegeven. Op dit moment schrijf ik scripts waar ik om moet lachen.” Uiteindelijk werd er tóch een deal bereikt over de rechten van Black Mirror, waardoor die van Banijay Rights naar Netflix verhuisden. En nu staat seizoen 6 dus in de steigers!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?