Laatste nieuws over Netflix

Dit is de nieuwe gevangenis van Orange is the New Black

Nieuwe gevangenis OITNB seizoen 6

De dames van Orange is the New Black moeten gevangenis Litchfield verlaten na de ongeregeldheden in het vijfde seizoen. Dat werd vorige week al duidelijk toen de releasedatum van Orange is the New Black seizoen 6 bekend werd gemaakt, maar nu heeft Netflix ook beelden van de nieuwe gevangenis verspreid.

Afscheid van Litchfhield

Vijf seizoenen lang zagen we een hoop drama van de gevangenen in Litchfhield. De laatste twee seizoenen werden de problemen en de woede onder de gevangenen steeds groter. Zeker na de dood van Poussey, waarna een opstand uitbrak. De dames namen Litchfield over en brachten grote schade aan de gevangenis aan.

De opstand duurde drie dagen en tegen het einde van OITNB seizoen 5 zagen we de gevangenen afgevoerd worden, terwijl er van Litchfield niet veel meer over was. In seizoen 6 wordt er definitief afscheid van Litchfield genomen en betrekken de dames een nieuwe gevangenis.

Nieuwe gevangenis OITNB

De nieuwe gevangenis in Orange is the New Black seizoen 6 ziet er ten opzichte van Litchfield ontzettend anders uit. Waar we van Litchfield de open ruimtes en bunkers kenden, zodat de gevangenen relatief veel vrijheid hadden, zien we (hieronder) in seizoen 6 een meer traditionele gevangenis. De dames lijken het vanaf nu met kleine hokjes te moeten doen waar ze eigenlijk enkel willen zijn om te slapen. Het doet wat denken aan de gevangenis waar Piper een korte periode zat, nadat ze het aan de stok had gehad met Pennsatucky. Dat was in Chicago, maar of de dames daar nu ook terecht komen is de vraag. Het is namelijk niet bekend gemaakt door de makers van Orange is the New Black in welke gevangenis ze in seizoen 6 verblijven.

Introsong

Het introsong van Orange is the New Black heet You’ve Got Time en is een kenmerk van de serie geworden, sinds de start in 2013. Iedere fan van OITNB heeft wel een mening over het introsong en voor het zesde seizoen heeft Netflix wat aanpassingen aan het intro toegebracht. Niet qua nummer, maar wel qua beelden. Spoiler: de monden zitten nog altijd in het intro.

Bekijk hieronder het intro na de update:

Bekijk hieronder de beelden van de nieuwe gevangenis: