Laatste nieuws over Netflix Virgin River

Dit is de reden waarom de rechten van Virgin River naar Netflix gingen

Virgin River is op Netflix uitgegroeid tot een van de meeste populaire series op de streamingdienst. Dat het uiteindelijk Netflix is geworden dat de rechten van de serie in handen heeft gekregen, is best een wonder te noemen. Robyn Carr, verantwoordelijk voor de boeken van Virgin River, werd in de jaren voordat Virgin River op Netflix verscheen namelijk al massaal gecontacteerd om haar boeken tot leven te brengen. Uiteindelijk kreeg Netflix die eer.

Netflix de gelukkige

Het eerste seizoen van Virgin River werd op 6 december 2019 uitgebracht. Daarna volgden in november 2020 en juli 2021 respectievelijk een tweede en derde seizoen. Een vierde seizoen lijkt er ook aan te komen, maar een officiële bevestiging laat nog even op zich wachten. Toch bleek het in het verleden geen garantie dat Virgin River naar Netflix zou komen. Voordat Netflix Carr benaderde voor de rechten, was zij in de loop der jaren door al flink wat partijen benaderd.

Carr sprak met EW over Virgin River. “In de loop der jaren is er veel interesse geweest. Er komt zelden wat uit. Maar deze keer wist ik vanaf het begin dat het zou gaan werken”, gaf Carr te kennen. Vanaf het eerste moment kreeg de schrijfster van de boeken het idee Vanaf het eerste moment kreeg de schrijfster van de boeken het idee dat Netflix haar boeken echt begreep en ze goed naar voren kon laten komen in een serie.

Hallmark

Het viel Carr ook meteen op dat de producent en showrunners de personages uit de boeken al kenden. Daarnaast was ze op de hoogte van het feit dat Netflix meer Haalmark-achtig materiaal wilde gaan maken. Iets waar Virgin River wel bij kon passen. “Maar ik denk dat waar Hallmark-films erg soft zijn, Netflix een beetje scherper is. Het past perfect”, aldus Carr. Dat is de afgelopen tijd ook wel gebleken, want Virgin River is een gigantische hit geworden. Het wachten is nu tot seizoen 4 officieel wordt aangekondigd.

Alles wat we al weten over Virgin River seizoen 4

Niets missen van Virgin River? Volg deze Facebook groep!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?