Laatste nieuws over Netflix

Dit is de reden waarom slotseizoen Ozark in twee delen is geknipt

Het vierde seizoen van Ozark verscheen recent op Netflix, het was echter slechts de helft van het laatste seizoen van de serie. Waarom er voor deze optie is gekozen legt showrunner Chris Mundy uit.

Ozark seizoen 4: 14 afleveringen

De maker van de reeks sprak met TVLine over het vierde seizoen. Deze bestaat uit veertien in plaats van de gebruikelijke tien afleveringen. Daar zit dan ook gelijk de crux. “Het was origineel de bedoeling om net zoals bij de vorige seizoenen tien afleveringen te maken, maar we wilden iets meer.” Er kwam een compromis uit tussen de makers en Netflix. “We konden elkaar vinden bij veertien. Het voelde als een goed aantal om het verhaal helemaal te vertellen, maar het ook weer niet te veel op te rekken.”

‘Ok, dit was het einde’

Belangrijk hierbij is nu dat het volledige verhaal verteld kan worden. Iets waar Mundy veel waarde aan hecht. Sommige makers willen juist een redelijk open einde, zodat de fantasie nog de vrije loop kan gaan. Zo niet Mundy dus. “Ik wil altijd afsluiting. Ook als kijker wil ik niet dat er met me gespeeld wordt. Na het kijken van een serie moet ik het gevoel hebben: ‘Ok, dit was het einde.’ Hopelijk hebben kijkers dat ook als Ozark erop zit.”

Emotioneel voor de familie Byrde en Ruth

En hoe gaat Ozark seizoen 4B er dan uit zien? “Qua toon, we zullen nog meer de familie in duiken en hun connecties. Is de familie de ultieme band? Of is het juist vriendschap, of een huwelijk? Op welk punt is het bijna ongezond om te blijven, ook als je van iemand houdt. Dat gaan we uitvinden met Marty en Wendy. De tweede helft van seizoen 4 wordt opnieuw leuk en spannend, maar ook emotioneel voor de familie Byrde en Ruth.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?