Laatste nieuws over Netflix

Dit is de reden waarom The 100 na zeven seizoenen stopt

Het einde is in zicht voor The 100. Jason Rothenberg maakte afgelopen zondag plots bekend dat het na zeven seizoenen klaar is voor The 100. De showrunner heeft nu de reden van de annulering bekendgemaakt. Zo blijkt hij zelf verantwoordelijk voor het stoppen van de show en is dat geen keuze geweest van The CW.

Einde The 100

Jason Rothenberg vond dat het tijd werd om te stoppen met The 100 zodat de show op zijn eigen manier afgerond kon worden. Al langere tijd dacht hij daaraan. “Ik heb niet voor mijn beurt gesproken. Ik werd door The CW gevraagd om dat te tweeten. Het was goed getimed voor het optreden van Mark Pedowitz op het podium van TCA. We hebben eigenlijk al een tijdje gevraagd om seizoen 7 het laatste seizoen te laten worden, omdat we het gevoel hebben dat het tijd is om eruit te gaan terwijl het goed gaat. We willen de fans smachtend naar meer achterlaten.”

Toch duurde het even voordat het nieuws officieel bekend werd. “The CW was niet klaar om zich daarbij neer te leggen, totdat ik vorige week een belletje kreeg van MArk. Hij is de hele tijd geweldig geweest wat betreft het respecteren van showrunners.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?