Laatste nieuws over Netflix

Dit is de reden waarom The OA seizoen 2 lang op zich laat wachten

Er wordt al lange tijd op The OA seizoen 2 gewacht en actrice, schrijfster en producer Brit Marling voelde zich daarom genoodzaakt om tekst en uitleg te geven. Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden dat het eerste seizoen van The OA verscheen.

Plotseling

Doorgaans kondigt Netflix films en series ruim van te voren aan, maar met The OA werd voor een andere aanpak gekozen. Tot een paar dagen voor de lancering in december 2016 had niemand nog van The OA gehoord. Dat bleek een succesvolle aanpak, want de aandacht was direct enorm voor de serie.

The OA seizoen 1 was een veelbekeken serie tijdens de feestdagen van 2016 en de vreugde was dan ook groot toen er een tweede seizoen van The OA werd aangekondigd. Dat het een eigenzinnige serie is blijkt echter ook nu weer, in aanloop naar seizoen 2.

Wachten op The OA seizoen 2 duurt lang

Het wachten op The OA seizoen 2 duurt nu al bijna twee jaar en vermoedelijk gaat het ook nog even duren voordat Netflix met nieuwe afleveringen komt. Omdat The OA anders is dan andere series, vergt het ook meer tijd om alle opgenomen beelden bij elkaar te brengen. De opnames zijn namelijk al wel afgerond, maar het team achter de serie moet alles nog monteren.

Marling probeerde op haar Instagram-account uit te leggen waarom The OA seizoen 2 zo lang op zich laat wachten. “TV-series worden meestal met een cyclus van een jaar gemaakt. Veel series zijn gebaseerd op boeken, strips of buitenlandse series, waardoor de schrijvers in hoog tempo kunnen werken. Daarnaast wordt er ook nog eens met een groep van schrijvers gewerkt. Terwijl een aantal nog bezig is met het afronden van verhalen, worden de eerste afleveringen al opgenomen. Bij The OA is dat een ander verhaal”, begon ze haar betoog.

“Onze verhalen verschillen per afleveringen in lengte, strekking en genre. Er is geen vast patroon en het is een volledig nieuw verhaal. Alles moet uitgevonden worden en neemt veel meer tijd in beslag. We zijn daarnaast ook continu aan het aanpassen, door onze gedachtes te vertalen naar het verhaal. Daar komt nog eens bij dat door mijn dubbelrol van schrijver en hoofdrolspeelster, het niet mogelijk is om meerdere dingen te gelijk te doen.”

Volgens de actrice moet The OA dan ook niet als een doorsnee serie gezien worden, maar kan het misschien zelfs beter vergeleken worden met een film van acht uur. “Grote filmproducties van twee uur zijn vaak al twee jaar bezig, dan doen wij het eigenlijk nog heel snel! Een releasedatum voor seizoen 2 van the OA kan ik nog niet geven, maar ik kan wel zeggen dat we er iedere dag keihard aan werken. Aflevering 2 is inmiddels volledig afgerond, dus de vaart zit er nu echt in.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?