Laatste nieuws over Netflix

Dit is het waargebeurde verhaal van Forsvinningen

Forsvinningen – Lørenskog 31. oktober 2018 is een waargebeurd verhaal en nu te zien op Netflix. De serie gaat over de verdwijning van de 69-jarige Noorse miljonairsvrouw Anne-Elisabeth Hagen. Dit is het waargebeurde verhaal van Forsviningen op Netflix.

Forsvinningen

De synopsis van Forsvinningen luidt als volgt: “Als de vrouw van een miljardair verdwijnt, moet de Noorse politie de waarheid achterhalen tussen de hysterische pers en bedrieglijke informanten. Gebaseerd op feiten.”

Losgeld

Dat laatste klopt als een bus, want Anne-Elisabeth Hagen verdween in oktober 2018 spoorloos en is nóóit teruggevonden. De Noorse leek aanvankelijk te zijn ontvoerd, maar de autoriteiten verklaarden later dat de vrouw vermoedelijk om het leven is gebracht. Er werd wel losgeld geëist, maar die actie was mogelijk bedoeld om onderzoekers op het verkeerde been te zetten!

Waargebeurd verhaal Forsvinningen

In het huis waar Hagen verdween werd een briefje gevonden van de vermoedelijke ‘kidnappers’. Die eisten miljoenen euro’s losgeld van de familie van de vrouw en dat bedrag diende betaald te worden in cryptomunten. Uiteindelijk werd er echter nooit bewijs geleverd dat de miljonairsvrouw nog in leven was en het contact met de ontvoerders verliep moeizaam (advocaat Svein Holden gaf aan dat er pas onderhandeld zou worden bij een teken van leven, maar dat kwam dus niet).

Multimiljonair

De echtgenoot van Anne-Elisabeth, investeerder Tom Hagen, behoort tot de 200 rijkste mensen in Noorwegen met een geschat vermogen van 1,9 miljard kroon (ongeveer 170 miljoen euro). De tycoon werd op enig moment opgepakt door de politie, op vermoeden van betrokkenheid bij de verdwijning, en hij zou vier weken in voorlopige hechtenis moeten blijven. Zijn advocaat tekende echter beroep aan, met succes, want een hogere rechtbank bepaalde al snel dat hij moest worden vrijgelaten. Twee van de drie rechters meenden dat er onvoldoende grond was om een misdrijf te vermoeden. De politie tekende beroep aan tegen deze beslissing bij het hooggerechtshof, maar tevergeefs.

Cryptowereld

Later werd er nog iemand anders gearresteerd, ‘Ole Henrik Golf’, die zich in de omgeving van Hagen begaf én verstand had van cryptovaluta. Deze 30-jarige man bleek zijn identiteit echter aangeschaft te hebben op het darknet, om incognito harddrugs te kunnen kopen. Iemand met dezelfde valse identiteit had op een cryptobeurs een account geopend met het e-mailadres ohgolf@mail.com, dat terug te leiden was naar de verdwijningszaak en het (nooit betaalde) losgeld. Dat had echter niets met de opgepakte man te maken, waardoor ook dit spoor doodliep. De zaak van Anne-Elisabeth Hagen is dus nog steeds niet opgelost.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?