Laatste nieuws over Netflix

Dit is het waargebeurde verhaal van Gifted Hands: The Ben Carson Story

Gifted Hands: The Ben Carson Story vertelt een waargebeurd verhaal. De film die op Netflix te zien is gaat over Ben Carson. Hij zorgde in 1987 voor een unicum door voor het allereerst een Siamese tweeling te scheiden.

Gifted Hands: The Ben Carson Story waargebeurd verhaal

De synopsis van Gifted Hands: The Ben Carson Story luidt als volgt: Benjamin S. Carson heeft geen gemakkelijke jeugd: zijn vader is met de noorderzon vertrokken en op school bakt hij er eigenlijk maar weinig van. Zijn moeder is vastbesloten hier iets aan te veranderen en dwingt haar zoon elke week verschillende boeken te lezen én hem te leren rekenen. Ben heeft echter ook nog te kampen met een opvliegend karakter en dit maakt het leren nóg moeilijker. Uiteindelijk weet hij zich er toch toe te zetten, komt hij binnen bij een geneeskundestudie en werkt hij zich op tot een zeer succesvolle en beroemde neuroloog.

‘Moeilijke’ jeugd

De gebeurtenissen in Gifted Hands: The Ben Carson Story zijn hier en daar een beetje aangedikt, maar de film vertelt wel degelijk een waargebeurd verhaal! Ben Carson zag het levenslicht op 18 september 1951 en kampte net als in de film met leerproblemen in zijn vroege jeugd. Die overkwam hij en uiteindelijk lukte het hem zelfs om een plekje te krijgen op de prestigieuze college Yale. In 1973 schreef hij zich in voor de University of Michigan Medical School, waar hij het aanvankelijk heel lastig had om mee te komen. Ben kreeg eigenlijk het advies om er maar mee te stoppen, maar hij toonde zich vastberaden en werkte zich op van een slechte leerling naar een steengoede, en Carson behaalde in 1977 zijn diploma.

Siamese tweelingen

In 1987 vergaarde hij beroemdheid door in het universitaire ziekenhuis  John Hopkins een team van 70 dokters te leiden die de Siamese tweeling Patrick en Benjamin Binder van elkaar te scheiden, een unicum in de geneeskunde. Carson en zijn team slaagden hierin, al kampte de tweeling na de operatie wel met neurologische problemen. Later ging het al beter bij Joseph en Luka Banda, al mislukte het ook twee keer… met fatale afloop. In 2013 ging Ben met pensioen, waarbij hij zei: “Dat kan ik maar beter doen nu ik aan de top sta, niet als ik afgegleden ben.”

Politieke carrière

Ben Carson verdween echter absoluut niet uit de spotlights, maar zocht ze juist meer op. Hij koos namelijk voor een politieke carrière en sloot zich aan bij de Republikeinse partij. Daar timmerde hij dusdanig hard aan de weg dat hij besloot om een gooi naar het presidentschap van de Verenigde Staten te doen. Aanvankelijk deed hij het ontzettend goed in de peilingen, maar in 2016 werd hij steeds minder populair, onder meer door wat discutabele uitspraken over Israël en Palestina. Uiteindelijk besloot hij zich terug te trekken in maart 2016.

Waar is Ben Carson nu?

Anno 2022 is Carson eindelijk uit de Amerikaanse spotlights verdwenen, al bemoeit hij zich nog wel met de medische wereld. Hij is nog altijd gelukkig getrouwd met Candy Carson, die hij op Yale leerde kennen en met wie hij trouwde in 1975. Het stel woonde een tijdlang in Florida (met Carsons moeder), maar verhuisde in 2017 naar een villa in Yale, waarvoor de Carsons 1,7 miljoen dollar betaalden. Daar zijn ze nog altijd woonachtig.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?