Laatste nieuws over Netflix

Dit is het waargebeurde verhaal van The Craigslist Killer

De film The Craigslist Killer (uit 2011) is op Netflix te bekijken en deze thriller vertelt een waargebeurd verhaal! Het is gebaseerd op het boek A Date with Death: The Secret Life of the Accused Craigslist Killer door Michele McPhee, over moordenaar Philip Haynes Markoff. Dit is het waargebeurde verhaal van The Craigslist Killer op Netflix.

Waargebeurd verhaal The Craigslist Killer

The Craigslist Killer vertelt het verhaal van Markoff, een van de meest veelbelovende geneeskundestudenten van de Boston Universiteit. In 2009 werd hij beschuldigd van de overval en moord op de masseuse Julissa Brisman, een vrouw die hij opgespoord zou hebben via de internetsite Craigslist, waar ze een advertentie had geplaatst. Markoff werd ook nog eens beschuldigd van meerdere gewapende overvallen op vrouwen die allen adverteerden op de bewuste internetsite.

Geneeskundestudent

Het plot van The Craigslist Killer is (voor het grootste gedeelte) waarheidsgetrouw. Philip Markoff, zoon van Susan en tandarts Richard Markoff, timmerde inderdaad hard aan de weg aan de Boston University School of Medicine, al overdrijft de film zijn academische prestaties misschien een beetje. Hoe dan ook: hij werd van school gestuurd toen zijn misdaden aan het licht kwamen.

Markoff werd in 2009 verdacht van drie roofovervallen, waarvan er eentje uitmondde in moord:

  • Trisha Leffler, een prostituee, werd vastgebonden, gemuilkorfd en beroofd terwijl ze in de loop van een pistool keek. Dat gebeurde op 10 april 2009 bij het Westin Copley Place-hotel in Boston.
  • Julissa Brisman had een advertentie geplaatst op Craigslist, waarin ze haar diensten als masseuse aanbod. Haar ontzielde lichaam werd op 14 april 2009 in het Copley Marriott-hotel aangetroffen, eveneens in Boston.
  • Cynthia Melton, een danseres die lapdances aanbood, werd op 16 april 2009 in het Holiday Inn Express-motel in Warwick (Rhode Island) het slachtoffer van een overval, die overigens mislukte.

Camerabeelden

Al snel brachten camerabeelden (alsmede e-mailverkeer en telefoongegevens) Markoff in verband met deze misdrijven. Op 20 april werd hij daarom in de boeien geslagen en bij een huiszoeking vond de politie een pistool, handboeien en ducttape aan, die hem in verband brachten met de moord op Brisman. De rechtszaak tegen Markoff zou eigenlijk in juli 2010 plaatsvinden, maar werd uitgesteld tot maart 2011.

Waar is Philip Markoff nu?

Zijn verloofde gaf aan in zijn onschuld te geloven en noemde Markoff ‘beautiful inside and out‘. Toch cancelde ze de bruiloft later en verbrak ze de relatie, waarna ‘The Craigslist Killer’ tot twee keer toe een zelfmoordpoging deed. Die konden verijdeld worden, maar op 10 augustus 2010 werd Markoff alsnog dood aangetroffen in zijn cel. Hij had zichzelf om het leven gebracht met een pen, waarmee hij de slagaders in zijn polsen, enkels en nek doorgesneden had.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?