Laatste nieuws over Netflix

Dit is het waargebeurde verhaal van The Good Nurse

The Good Nurse is een waargebeurd verhaal. Deze schokkende film film over verpleger én seriemoordenaar Charlie Cullen is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waar we je in dit artikel alles over vertellen!

The Good Nurse

De Netflix-film The Good Nurse vertelt het (waargebeurde) verhaal van de achtervolging en gevangenneming van Charlie Cullen, een verpleger die bekendstaat als een van de állergrootste seriemoordenaars in de geschiedenis. Charlie was een getrouwde vader van wie men dacht dat hij een kundige en verantwoordelijke verzorger was. Onder zijn façade schuilde echter een geheime dwang om mensen van het leven te beroven. En die leidde tot zijn betrokkenheid bij de dood van een enorm aantal patiënten in 16 jaar tijd… Eddie Redmayne en Jessica Chastain spelen de hoofdrollen in deze schokkende film.

Marine

Charles Cullen werd op 22 februari 1960 geboren in New Jersey in de Verenigde Staten. Hij had een miserabele jeugd, zo vertelde hij later zelf, en deed het niet al te best op school. Daar stopte hij dan ook mee en hij meldde zich aan bij de Amerikaanse marine, waar hij gestationeerd werd op een onderzeeër. Dat ging eventjes goed, totdat men Cullen in de torpedokamer aantrof, gekleed in een chirurgenoutfit. De man werd overgeplaatst en deed een zelfmoordpoging, waarna hij (gedwongen) uit dienst ging.

The Good Nurse een waargebeurd verhaal

Cullen besloot het over een andere boeg te gooien: hij schreef zich in voor een ziekenhuisopleiding (het Amerikaanse equivalent van HBO V) in Mountainside Hospital en daar ging het hem wel voor de wind. Charles Cullen behoorde tot de beste studenten van zijn klas. Intussen zette hij ook op persoonlijk vlak stappen, want hij leerde Adrianne Baum kennen, trouwde met haar en het stel kreeg twee kinderen. De relatie was aanvankelijk gelukkig, maar omdat Cullen ‘raar gedrag ging vertonen’ verzuurde de situatie al snel. De latere seriemoordenaar mishandelde zijn honden en verbrandde de boeken van zijn dochtertjes, aldus zijn vrouw, die een straatverbod tegen hem aanvroeg.

Moorden

Cullen pleegde zijn eerste moord op 11 juni 1988 in Saint Barnabas, door een patiënt een overdosis te geven, en herhaalde dit ‘kunstje’ (naar eigen zeggen) vervolgens nog een paar keer. Het ziekenhuis stelde een onderzoek in naar de ‘onverklaarbare’ sterfgevallen, waardoor het hem te heet onder de voeten werd: hij ging in het Warren Hospital in Phillipsburg werken. Ook daar pleegde hij meerdere moorden. In de jaren daarna herhaalde de geschiedenis zich in  Hunterdon Medical Center in Flemington, Liberty Nursing and Rehabilitation Center in Allentown, Easton Hospital, Lehigh Valley Hospital–Cedar Crest en St. Luke’s Hospital in Bethlehem.

Waar is Charles Cullen uit The Good Nurse nu?

Pas op 15 december 2003 werd hij in de kraag gevat door de politie van New Jersey en al vrij snel bekende Cullen zijn moorden, veertig in totaal. Dat maakte het voor de rechter bijzonder makkelijk om hem tot 18 (!) keer levenslang te veroordelen. Dat betekent dat Charles Cullen anno 2022 nog steeds achter de tralies zit. Hij is nog in leven, maar bevindt zich in de gevangenis New Jersey State Prison.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?