Laatste nieuws over Netflix

Dit is het waargebeurde verhaal van The Real Bling Ring: Hollywood Heist

De Netflix-docuserie The Real Bling Ring: Hollywood Heist vertelt een waargebeurd verhaal, dat liefst twee keer verfilmd is (in 2011 en 2013). Maar hoe steekt de vork écht in de steel? Wij leggen het je in dit artikel uit met het waargebeurde verhaal van The Real Bling Ring: Hollywood Heist.

Waargebeurde verhaal The Real Bling Ring: Hollywood Heist

The Real Bling Ring: Hollywood Heist gaat over een groepje tieners uit Los Angeles die zó geobsedeerd zijn door Hollywood-sterren (Paris Hilton, Lindsay Lohan en Orlando Bloom), dat ze uiteindelijk besluiten om hen te beroven. De leden van de ‘Bling Ring’ hebben in de gevangenis gezeten, maar zijn inmiddels weer vrijgekomen en vertellen hun verhaal in de Netflix-docu. Waarom beroofden ze Hilton, Lohan en Bloom precies? Wat ging er in hun hoofd om toen ze dat besloten te doen?

De Bling Ring bestond uit zeven tieners en jongvolwassenen: Rachel Lee, Nick Prugo, Alexis Neiers, Diana Tamayo, Courtney Ames, Roy Lopez Jr. en Johnny Ajar, allen afkomstig uit Calabasas, Californië óf de directe omgeving van dat plaatsje. Als slachtoffers koos de groep ‘fashionistas‘ uit, mode-iconen die het breed lieten hangen op social media, waardoor ze de indruk wekten dat er bij hen wat te halen viel.

“Vrouwen willen nou eenmaal vrouwendingen”

Vaak werden vrouwelijke beroemdheden getarget omdat de Bling Ring nou eenmaal voor het grootste gedeelte uit meiden bestond. Of in de woorden van de hierboven genoemde Nick Prugo: “Vrouwen willen nou eenmaal vrouwendingen.” Rachel Lee noemde de strooptochten, die plaatsvonden tussen oktober 2008 en augustus 2009) van de groep zelfs ‘winkelen’. De Bling Ring deed via internet onderzoek naar hun doelwitten en bemachtigde de adresgegeven van de beroemdheden via… Google Maps!

Paris Hilton

Paris Hilton viel als eerste ten prooi aan de groep en zij werd bewust uitgekozen. Prugo vertelde over deze overval: “Rachel en ik stelden onszelf de vraag: wie zou zijn of haar deur niet op slot doen? Welke beroemdheid zou onvoorzichtig omspringen met de beveiliging van zijn of haar villa?” De twee leiders van de Bling Ring kwamen dus bij Hilton uit, waarna de groep liefst vijf (!) keer inbrak in haar huis, waarbij in totaal 2 miljoen dollar aan juwelen, kleding en cash werd buitgemaakt.

Andere beroemde slachtoffers

Daarna was Audrina Patridge, bekend van The Hills, aan de beurt, maar dit keer was de oogst wat magertjes: ‘slechts’ 43.000 dollar. De Bling Ring schakelde op en richtte zijn pijlen op Orlando Bloom en Miranda Kerr, die op dat moment een relatie hadden. Het was de groep vooral te doen om de lingerie van het Victoria’s Secret-model, maar ook de peperdure Rolex-collectie van Bloom en een aantal dure schilderijen werden ontvreemd. Daarna aan de beurt: Brian Austin Green en Megan Fox, die een pistool (een SIG Sauer) gestolen zagen worden, dat de politie later terugvond in het appartement van Johnny Ajar. Lindsay Lohan werd het laatste slachtoffer van de Bling Ring (130.000 dollar een kleding en juwelen), maar op dat moment stond de roversbende al op de radar van de politie.

Celstraffen

Uiteindelijk pakte die eerst Prugo op, die de rest erbij lapte. De hele groep werd in de kraag gevat en moest (één voor één) in de rechtbank verschijnen. De rechter deelde verschillende straffen uit: voorwaardelijke celstraffen (zoals bij Roy Lopez Jr.), taakstraffen (Diana Tamayo) én daadwerkelijke gevangenisstraffen (Prugo, drie jaar, en Lee, vier jaar). Alle Bling Ring-leden zijn inmiddels op vrije voeten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?