Laatste nieuws over Netflix

Dit is het waargebeurde verhaal van The Watcher

The Watcher is een waargebeurd verhaal en nu te zien op Netflix. De reeks is van Ryan Murphy, ook verantwoordelijk voor de veelgeprezen serie DAHMER, over het monster Jeffrey Damer. Ditmaal is The Watcher eveneens een waargebeurd verhaal op Netflix. Dat van een stel dat een huis koopt, maar vervolgens een ‘maniak’ op zijn dak krijgt, die zichzelf ‘The Watcher’ noemt!

Droom wordt nachtmerrie

De synopsis die de streamingdienst geeft bij The Watcher luidt als volgt: “Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd…” De serie introduceert makelaar Karen Calhoun (Jennifer Coolidge) die een rondleiding geeft door een droomhuis. Er zit echter een addertje onder het gras, aldus Calhoun: je kunt de gordijnen beter niet opendoen, want dan zouden er weleens rare buren naar binnen kunnen gluren.

Watcher-huis in New Jersey

Dat klinkt misschien ietwat extreem, maar The Watcher is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het roemruchte Watcher-huis in New Jersey (657 Boulevard). In 2014 legde een koppel (Derek en Maria Broaddus) liefst 1,4 miljoen dollar op tafel voor het optrekje, gebouwd in 1905, maar daar kregen ze al snel spijt van. Het stel werd namelijk al snel bestookt door vervelende brieven, afkomstig van iemand die zich ‘The Watcher’ noemde. Die beweerde de woning al tientallen jaren in de gaten te houden en schreef dreigementen als: “I am The Watcher. Bring me your young blood.” Iets dergelijks kun je natuurlijk opvatten als een grap, maar als het de volgende dag weer gebeurt… En daarna nog een keer…

Waargebeurd verhaal The Watcher op Netflix

The Watcher richtte zich vooral heel erg vaak op de kinderen van het stel en claimde bijvoorbeeld te weten waar zij precies sliepen. Bovendien noemde hij de koosnaampjes van de kids, waardoor het de familie Broaddus al snel te heet onder de voeten werd. De kinderen werden bij familie gestald, maar ook dat maakte geen einde aan de dreigementen van de ‘onverlaat’. In 2019 waren Derek en Maria Broaddus er helemaal klaar mee en besloten zij het huis voor 959.000 dollar te verkopen, waarbij ze dus bijna een half miljoen verlies leden. Al maakte het wel een einde aan de dreigementen.

Verdenkingen

Er waren wel verdenkingen en de autoriteiten (zelfs de FBI) zochten lange tijd naar de ware identiteit van The Watcher, maar echt concreet werd dit nooit. De buurman van het Watcher-huis en zijn zoon (Richard en Michael Langford) werden een tijdlang verdacht, maar dit was een doodlopend spoor. Vervolgens begon men zich te focussen op personeel, zoals de tuinman en een schilder, maar ook dit leidde tot niets. Anno 2022 is de identiteit van The Watcher dus nog altijd onbekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?