Laatste nieuws over Netflix

Dit is volgens Netflix je beste bingepartner…

Netflix heeft weer een onderzoek laten uitvoeren en dit keer naar wie de beste bingepartner is voor jou. De uitkomst is een verrassende, want het is niet je partner. Volgens Netflix toont een nieuw onderzoek aan dat huisdieren onze beste ‘bingemaauwtjes’ zijn.

Bingewatchen

Bingewatchen is door de opkomst van Netflix een nieuw fenomeen geworden. Het is nu wel heel makkelijk om binnen een mum van tijd een volledig seizoen van een serie te kijken. Dat is bingewatchen en heeft door Netflix een enorme vlucht genomen.

Beste bingepartner

Netflix heeft laten onderzoeken wie de beste bingepartners zijn en de uitkomst is een verrassende. Je zou zeggen dat je graag met je lief naar een serie kijkt, zonder er mee te kunnen stoppen. Niets is minder waar, want volgens de streamingdienst gaf 58% van de deelnemers aan het onderzoek aan het liefst te bingen met hun huisdier. Netflix somt de voordelen daar van op: met iemand anders een serie kijken heeft nadelen. Je loopt het risico op het horen van een spoiler, je zit naast een cheater, of erger; jullie moeten een compromis vinden wat jullie gaan kijken. Huisdieren daarentegen pakken niet de afstandsbediening af en veroordelen (waarschijnlijk) niet je smaak. Ze zijn perfect gezelschap door hun aaibaarheid: 1 op de 3 mensen zoekt tijdens een enge of zielige scène troost bij hun huisdier. En 22% van de ondervraagden vindt hun huisdier ook de perfecte gesprekspartner om mee te praten over de film of serie die ze kijken.

Nadelen

Het is overigens niet alleen maar fantastisch om samen met je hond, kat of cavia te bingen. Volgens Netflix heeft het namelijk ook een keerzijde. Meer dan een derde van de ondervraagden (37%) is wel eens ergens anders gaan zitten zodat het huisdier lekker de ruimte had, 22% heeft weleens een huisdier omgekocht met snoepjes om langer te blijven zitten en 12% heeft zelfs eens een serie uitgezet omdat het huisdier het niet leuk leek te vinden. Dat is pas een hondenleven…

Grappige weetjes

Netflix onderzocht ook uit of er nog een kijkpatroon waarneembaar was als er gekeken werd naar het soort huisdier. Zo bleek bijvoorbeeld dat Netflix-gebruikers met een hond vooral kijken naar Narcos en The Crown, terwijl personen met een kat vaak Black Mirror en Star Trek: Discovery opzetten. En de nummer 1 favoriete show die alle diersoorten samenbrengt is… Stranger Things.

Minder populair in Nederland

Het onderzoek is uitgevoerd over de hele wereld en levert dus veel informatie op voor Netflix. Zo stelde de streaminggigant ook een ranglijstje samen, met daarin de landen waarin het meest gebinged wordt met een huisdier. Nederland komt niet voor in de top 10. India, Thailand en de Verenigde Staten bezetten de bovenste drie plaatsen. Wanneer we kijken naar de tien titels om te bingen met je huisdier, dan komt het volgende lijstje naar voren:

  1. Stranger Things
  2. 13 Reasons Why
  3. Black Mirror
  4. Narcos
  5. House of Cards
  6. Orange is the New Black
  7. Marvel’s Daredevil
  8. Star Trek Discovery
  9. The Crown
  10. El Chapo

Bekijk hieronder ook een infographic:

Favoriete bingepartner

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?