Laatste nieuws over Netflix

Dit is waar One Piece seizoen 2 over gaat

De afleveringen van One Piece seizoen 1 staat allemaal op Netflix en er is nog geen tweede seizoen aangekondigd, maar iedereen weet eigenlijk wel dat dit in de nabije toekomst gaat gebeuren. Maar waar gaat het verhaal van Monkey D. Luffy precies heen?

One Piece

Het bronmateriaal van de Netflix-live-actionserie is natuurlijk de manga van maker Eiichiro Oda en de anime die daar in de beginjaren 2000 uit voortvloeide. Daarom weten we zo ongeveer wel wat er gaat gebeuren, al is het natuurlijk de vraag waar de streamingdienst precies voor kiest. In seizoen 1 heeft Netflix al een paar personages laten vallen, om de simpele reden dat het niet altijd gemakkelijk is om manga/anime om te turnen tot live-action, vooral niet bij iets als een hondje als karakter, waarmee we op Chouchou doelen.

Seizoen 2

Wat betreft het verhaal van seizoen 2 (en misschien wel daarna) kunnen we echter al wel een inschatting maken aan de hand van de zogenaamde Easter Eggs (paaseieren, hints) uit het eerste seizoen. Daarover zegt showrunner Steven Maeda tegen het medium Collider: “We hebben hartstikke veel aandacht en zorg besteed aan de Easter Eggs. Steeds maar weer dachten we: valt dit wel op? Zien de kijkers dit straks wel? En dan was er weer iemand die zei: laten we al een beginnetje maken met Baroque Works als antagonist (tegenstander), want dat wordt geïntroduceerd in de volgende 100 hoofdstukken (van de manga, red.).”

“We moeten er zeker van zijn dat we daarnaar hinten, zodat we daar later weer naar terug kunnen verwijzen”, vervolgt Maeda zijn verhaal. “Dan zijn er sowieso kijkers die straks zeggen: hé, dat kwam al in het eerste seizoen voorbij. Dus ja, een volmondig ‘ja’, dat soort dingen hebben we vaak, héél vaak gedaan.”

Baroque Works en Captain Smoker

Maar op welke Easter Eggs doelt Maeda precies? Nou, Baroque Works bijvoorbeeld. Baroque Works is een misdaadsyndicaat, in het leven geroepen door Warlord Crocodile om Arabasta Kingdom te destabiliseren en veroveren. Deze groep wordt dus ongetwijfeld geïntroduceerd in seizoen 2 van One Piece. Maar er zijn meer Easter Eggs: hints naar Binks’ Brew en Captain Smoker, een marinier die het in het verhaal van de show vaak opneemt tegen Luffy en de zijnen. Monkey D. Garp (of gewoon Garp), viceadmiraal van de Marines en opa van Luffy, verdwijnt hoogstwaarschijnlijk een klein beetje naar de achtergrond.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?