Laatste nieuws over Netflix

Dit is waar The Diplomat seizoen 2 over gaat

Het eerste seizoen van The Diplomat staat nu op Netflix en we zijn in afwachting van de release van seizoen 2. Dat laat vermoedelijk nog wel eventjes op zich wachten, maar we weten al wél waar het verhaal heen gaat!

Cliffhanger

Als je vandaag geen zin hebt in spoilers, dan is het misschien slim om hier te stoppen met lezen. Maar dan moet je natuurlijk wel terugkomen als je het eerste seizoen van The Diplomat af hebt! Hoe dan ook: de laatste aflevering eindigde met een cliffhanger, de echtgenoot van hoofdpersonage Kate Wyler (Keri Russell) leek het slachtoffer te worden van een autobom, samen met plaatsvervangend Chef de Poste Stuart Hayford (Ato Essandoh).

Geen time jump

Een bron binnen het ‘The Diplomat-team’ bevestigt in gesprek met het medium TVLine dat seizoen 2 het verhaal daar meteen weer oppikt. We krijgen dus niet te maken met een zogenaamde time jump, een tijdssprong. De desbetreffende bron voegt daaraan toe dat de tijdlijn van The Diplomat behoorlijk ‘samengeperst’ is, tussen aflevering 1 en de laatste aflevering verstrijkt er maar een tijdsspanne van… drie weken! En daarom is het dus ook logisch het nieuwe seizoen het verhaal daar weer oppikt, aldus de ‘lekker’.

Meerdere seizoenen

De seriemakers hebben een plan voor meerdere seizoenen op de plank liggen voor The Diplomat. Maar hoe gaat het verhaal zich dan ontwikkelen? Nou: Kate staat op de shortlist om vicepresident te worden. En de huidige vicepresident ligt onder vuur vanwege een financieel schandaal. Wyler is een van de weinige kandidaten om het stokje van haar over te nemen. En misschien zit er nog wel meer in het vat voor het hoofdpersonage.

Michael McKean speelt de rol van de president van de Verenigde Staten, maar vanwege de kwaliteiten van de acteur zou het logisch zijn als hij op termijn een wat… komischere invloed krijgt op het verhaal. Misschien wel als adviseur van Kate? De twee karakters kunnen in ieder geval goed met elkaar opschieten, al halen ze soms ook het bloed onder elkaars nagels vandaan!

The Diplomat seizoen 2 op Netflix

The Diplomat seizoen 2 is al wel aangekondigd door Netflix, maar moet natuurlijk nog opgenomen worden. Daarom ligt het voor de hand dat de nieuwe afleveringen over een jaartje, in de lente van 2024 dus, uitkomen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?