Laatste nieuws over Netflix

Dit is waarom in het begin van You seizoen 3 al een dode valt

Het nieuwe seizoen van You levert verschillende slachtoffers op. De eerste valt al erg vroeg in het seizoen. Een bewuste keuze, zo heeft showrunner Sera Gamble uitgelegd. Zo wilden de makers ervoor zorgen dat het er in seizoen 3 anders aan toe zou gaan dan in de voorgaande seizoenen.

Let op: SPOILERS! Dit artikel bevat spoilers voor wie het derde seizoen van You nog niet gezien heeft.

Buurvrouw Natalie You

Aan het eind van het tweede seizoen van You vingen we een glimp op van de nieuwe buurvrouw (gespeeld door Michaela McManus) van Joe en Love. Al snel bleek dat dat de nieuwe obsessie zou worden van Joe. Die obsessie bleek echter maar van korte duur. Als Love erachter komt dat Natalie een oogje heeft op Joe, besluit ze haar bij de rondleiding in haar nieuwe bakkerij te vermoorden. Een razendsnelle moord in het derde seizoen van You en absoluut niet de laatste. Die moord was volgens showrunner Gamble essentieel voor het verhaal.

Blijven verrassen

“Je moet dingen blijven veranderen”, liet Gamble weten in een interview met TVLine. “Ik ga dit zeggen en de toekomstige ik gaat erg boos zijn dat ik dit hardop heb gezegd. Met een show waar seizoen 1 zo’n bijzondere leuke bumpy ride was gebaseerd op Caroline Kepnes’ boek, moesten we je aan het begin van seizoen 2 echt bewijzen dat we je nog zouden kunnen verrassen. Dus we hebben veel dingen gedaan in seizoen 2 om dat te proberen. Het gesprek aan het begin van seizoen 3 was: ‘Wat denk je dat er zou gebeuren als je een kijker was?’ En dat zou zijn dat Michaele het hele seizoen aanwezig zou zijn. Dus we hadden zoiets van: ‘Ze moet in aflevering 1 gaan’.”

Penn Badgley (Joe Goldberg) en Love (Victoria Pedretti) stonden volledig achter het plan. “Ik had er zin in, want het was zoiets van: ‘Oh, dit gaat een andere kant op. Dat is altijd spannend”, was de reactie van Badgley. Pedretti liet op haar beurt weten: “Het is leuk als je tegenwoordig tegen de verwachtingen van mensen in kunt gaan. We hebben tegenwoordig allemaal zoveel series gezien, dus het is moeilijker om verrast te worden.” Met You seizoen 3 hadden de makers daar geen probleem mee. Het derde seizoen van de serie staat sinds afgelopen vrijdag op Netflix en een vierde seizoen is al besteld.

➡ Lees ook: Alles wat we al weten over You seizoen 4

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?