Laatste nieuws over Netflix

Dit is waarom The Crown stopt in het jaar 2005

Het zesde en laatste seizoen van The Crown is halverwege en in december zal de serie worden afgerond. Daarmee zijn we niet helemaal naar het heden, want het verhaal zal stoppen in het jaar 2005. Dit is een bewuste keuze en de makers van The Crown hebben uitgelegd waarom.

Tien jaar aan gewerkt

Producer Suzanne Mackie en maker Peter Morgan zijn bij het gehele project betrokken geweest en werken al tien jaar aan The Crown. Vanaf het begin is er met Netflix een duidelijk plan bepaald, zo laat Mackie weten in een interview met The Hollywood Reporter. “Vanaf het begin wisten we al dat het in 2005 zou eindigen. Dit is een duidelijk steven geweest van Morgan.”

Sprookjeseinde

“Peter zei altijd: ‘Ik wil dat het eindigt rond de tijd dat Camilla en Charles gaan trouwen’. Ik zie dat vaak als een sprookjeseinde. Het is het einde van de reis: de vrede is weer terug in het land en ze leven nog lang en gelukkig.”

Niet in het heden wroeten

Morgan gaf eerder ook al aan dat hij niet in het heden wil werken. “Meghan en Harry zijn nog halverwege hun reis en ik heb geen idee wat die reis hen gaat brengen en hoe het zal eindigen. Ik hoop natuurlijk dat het positief eindigt, maar ik voel me er comfortabeler bij om te schrijven over dingen die zich twintig jaar geleden hebben afgespeeld. Dan is er genoeg tijd overheen gegaan om dingen goed te kunnen begrijpen.”

Terug in de tijd

Het is dus al zeker dat er geen zevende seizoen van The Crown zal komen, maar wel denkt Morgan na over een vervolg. Daarvoor zou hij terug gaan in de tijd. Er zou worden nagedacht over een seizoen over de periode voor het aantreden van Queen Elizabeth.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?