Laatste nieuws over Netflix

Dit jaar nog goedkoper Netflix abonnement met advertenties

Netflix zal spoedig met een nieuwe abonnementsvorm komen. Tijdens de kwartaalcijfers maakte directeur Reed Hastings al bekend dat er gekeken wordt naar een optie met advertenties. Dit abonnement zal als alles goed verloopt in 2022 nog worden gelanceerd.

Teruglopend ledenbestand

Voor het eerst moest Netflix afgelopen kwartaal genoegen nemen met een teruglopend ledenbestaand. Er waren 200.000 abonnees verloren. Het tweede kwartaal is traditiegetrouw van zwakste kwartaal van het jaar voor de streamingdienst en zo worden er opnieuw teruglopende cijfers verwacht. Oorzaken hiervoor zijn de groeiende concurrentie, de oorlog in Oekraïne waardoor Russische kijkers zijn afgesloten en de afloop van de pandemie. Tijdens de lockdowns sloten veel mensen een abonnement af, die ze nu weer stop hebben gezet. Dit alles doet Netflix besluiten om te kijken naar meer opties.

Netflix abonnement met advertenties

The New York Times maakt er nu melding van dat in het vierde kwartaal van 2022 een nieuwe abonnementsvorm moet worden gelanceerd. Het is dan mogelijk om een goedkoper abonnement af te sluiten bij Netflix, wel zul je dan advertenties te zien krijgen. Hoe dit in zijn werk zal gaan is nog de vraag, zoals waar en wanneer de advertenties te zien zijn. In het systeem zelf wanneer je door de titels scrollt, voor de start van een film danwel aflevering van een serie of ook als onderbreking tijdens films en series. Dit zal op een later moment duidelijk worden.

Delen van accounts tegen gaan

Tegelijkertijd wil Netflix ook het delen van accounts gaan aanpakken. Zo moet het niet meer mogelijk zijn om wachtwoorden te delen. Hiervoor geldt eveneens dat het nog de vraag is hoe Netflix dit wil gaan aanpakken. Met de laatste drie maanden van 2022 als planning zal hierover de aankomende maanden dus meer duidelijk gaan worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?