Laatste nieuws over Netflix

Dit kunnen de spin-offs worden van Manifest

Ladies and gentlemen, fasten your seatbelts, want misschien krijgen we toch nog van doen met Manifest in de aankomende jaren! De hoofdserie zelf is af, klaar, maar mogelijk zijn er één of meerdere spin-offs op komst!

Krijgt Manifest spin-offs?

Begin juni werd deel 2 van het slotseizoen, seizoen 4, van Manifest gereleaset, maar er zijn nog wel wat losse eindjes die aan elkaar vastgeknoopt moet worden. En hoofdrolspeler Josh Dallas, Ben Stone, heeft daar zo zijn eigen ideeën over. In een interview met The Hollywood Reporter heeft hij het over eventuele spin-offs en/of sequels.

Ben Stone

“Ik denk dat Manifest absoluut potentie heeft voor een vervolg of een spin-off”, zegt de acteur. “Misschien gaan we wel naar de toekomst en zien we Eden (zijn dochter) als ze 21 jaar oud is, als ze zich zelf over de wereld navigeert, of volgen we andere jonge passagiers uit Manifest. En het is ook een mogelijkheid dat we teruggaan naar 2013 en een blik werpen op het onderzoek van (NSA-directeur, red.) Vance.”

Lost-route

Josh Dallas denkt dus dat Manifest de ‘Lost-route’ kan bewandelen: door een verhaal te vertellen aan de hand van flashbacks en flashforwards. Omdat de hele serie echter draait om een vliegtuig en zijn passagiers die van de radar zijn verdwenen (en dood/verloren worden gewaand), zou je echter misschien kunnen zeggen dat het slim zou zijn als de makers op zoek gaan naar een manier om dit mysterie verder uit te diepen. Dat element mag natuurlijk niet uit het verhaal verdwijnen! De cast van Manifest is immers best interessant, maar de ‘Sci-Fi’ is wat de serie zo populair maakt.

Kijken maar!

Het is natuurlijk de grote vraag of Netflix überhaupt van plan is om met een Manifest-spin-off op de proppen te komen. Veel hangt vermoedelijk af van de populariteit van deel 2 van seizoen 4. Worden de laatste afleveringen van Manifest massaal aangeklikt en ‘gebinged’, dan zou het allesbehalve gek zijn als de streamingdienst groen licht geeft voor een dergelijk project. Is niemand geïnteresseerd in de zwanenzang van de mysterieuze show, dan krijgt die natuurlijk sowieso geen vervolg…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?