Laatste nieuws over Netflix

Dit monster keert terug in Stranger Things seizoen 3

In het derde seizoen van Stranger Things zal de Shadow Monster terugkeren. De makers hebben dit bekendgemaakt en is ook te lezen in het recent uitgebrachte Stranger Things boek: Stranger Things: World Turned Upside Down. In Nederland is dit boek ook verkrijgbaar.

Vrij

In het tweede seizoen van Stranger Things hield The Mind Flayer Hawkins in zijn greep. The Mind Flayer werd ook wel de Shadow Monster genoemd en hij kreeg Will Byers in zijn greep en stuurde Demogorgons en Demodogs door Hawkins. Eleven leek een einde te maken aan de Shadow Monster, door de poorten te sluiten, maar het einde van seizoen 2 liet zien dat het monster nog altijd vrij rondzwierf.

Boek Stranger Things

Er is ook een boek van Stranger Things uitgegeven door Netflix en Century Books, met als titel Stranger Things: World Turned Upside Down. Dit boek is uitgebracht, omdat het maken van het derde seizoen langer duurt dan verwacht. Op 27 oktober 2017 werd het tweede deel van Stranger Things toegevoegd aan het aanbod en inmiddels is het een jaar later. Om de wachttijd tot het derde seizoen van Stranger Things te overbruggen is dit boek uitgebracht.

Bestel hier het boek Stranger Things: World Turned Upside Down

Dit boek is een epiloog en staat vol met teasers over de toekomst van Stranger Things. Eén van die teasers was de bevestiging dat Shadow Monster terugkeert in het derde seizoen van Stranger Things. “Shadow Monster heeft zijn interesse in Hawkins nog niet verloren. Hij loert nabij Hawkins vanuit de Upside Down en zijn invloed is ook in het nieuwe seizoen voelbaar”, liet producer Shawn Levy er over los. Het feit dat hij het einde van seizoen 2 overleefde zorgt er volgens Levy voor dat Shadow Monster in seizoen 3 nog gevaarlijker is. “Het tweede seizoen is afgesloten met een duidelijk signaal dat de Shadow Monster niet was geëlimineerd. Sterker nog, hij heeft zijn vijand geïdentificeerd. De duisternis en de strijd die nodig is, zal in het derde seizoen alleen maar groeien.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?