Laatste nieuws over Netflix

Dit is pas echt binge-viewing: 87 uur Netflix kijken

We hebben het deze week al eerder over binge-viewing gehad. Dit is eigenlijk een marathon films of series kijken. Uit onderzoek van Netflix bleek onlangs dat de meeste mensen menen dat ze aan het binge-viewen zijn als ze 2 tot 6 afleveringen van een serie achter elkaar kijken. Op het CES in Las Vegas hebben drie mannen een nieuw wereldrecord gezet. Zij keken 87 uur achter elkaar naar series op Netflix.

De Consumer Electronics Show wordt ieder jaar gehouden in Las Vegas en hier komen alle bedrijven die iets met elektronica te maken hebben bij elkaar om hun nieuwe gadgets te presenteren. TiVo, maker van digitale videorecorders, was ook aanwezig op deze gadgetbeurs en maakte voor drie mannen een huiskamer na, waarin zij zo lang mogelijk televisie moesten kijken.

Chris Laughlin, Dan Jordan en Spencer Larson hielden dat uiteindelijk 87 uur vol en dus zaten zij 3,62 dagen zonder te slapen non-stop naar een televisiescherm te turen. Gelukkig was het geen mini schermpje waar ze de series van Netflix op moesten bekijken. Aan de muur hing een scherm van 60 inch. Tijdens de 87 uur dat het drietal in de namaakhuiskamer zat keken zij naar series als Arrow, Modern Familiy en Diff’rent Strokes, meldt The Verge.

De mannen hebben nu niet alleen een wereldrecord Netflix kijken op hun naam, maar ze kregen er ook een paar leuke prijzen voor. Zo mogen ze nu een jaar lang gratis Netflix kijken, krijgen ze een gamestoel, een tv-set, een Sonos geluidssysteem een iPad én 5000 dollar om onderling te verdelen.

Het oude record stond overigens op 86 uur en 37 minuten. Dit record werd vorig jaar tijdens de gadgetbeurs neergezet, dus waarschijnlijk zal het nieuwe record volgend jaar weer overtroffen worden. Door het gezette record van Chris, Dan en Spencer is er weer een nieuwe dimensie aan binge-watching gegeven.

Wat is binge-viewing? Lees hier meer

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?