Laatste nieuws over Netflix

Dit weten we al over het vierde seizoen van Lucifer

Lucifer seizoen 4 wat verwachten

Het bericht dat Netflix Lucifer seizoen 4 heeft besteld is nu een week geleden. De slingers werden opgehangen door de fans en ondertussen sijpelden er al wat eerste berichten over het nieuwe seizoen naar buiten. Wat mogen we van Lucifer seizoen 4 verwachten?

Gered

Nog even terug naar vorige week. Wekenlang is er door de fans online campagne gevoerd om te voorkomen dat Lucifer definitief gecanceld zou zijn. De deadline lag op 16 juni, omdat alle betrokkenen bij die serie daarna vrij waren om andere klussen aan te nemen.

Het verlossende bericht kwam daarom net op tijd. Op 15 juni maakte Netflix bekend dat zij het vierde seizoen van Lucifer hebben besteld, waarna social media explodeerde van blijdschap. Die reacties bundelden we eerder deze week al.

Dit weten we over Lucifer seizoen 4

Lucifer seizoen 4 zal nog gemaakt moeten worden nu Netflix de serie heeft verlengd. Uiteraard werden er geen afleveringen opgenomen toen de serie gecanceld was. Wat is er op dit moment al bekend over Lucifer seizoen 4? TVLine sprak met Joe Henderson en Ildy Modrovich, showrunners van Lucifer, en kwam zodoende al wat meer te weten over het aanstaande vierde seizoen.

Minder afleveringen

Zo zal Lucifer seizoen 4 uit een stuk minder afleveringen bestaan. Waar seizoen 3 uiteindelijk liefst 26 afleveringen telde, zal Lucifer seizoen 4 uit tien afleveringen bestaan. Dat bevestigde Henderson. Oorspronkelijk zou seizoen 3 overigens uit 24 episodes bestaan, maar omdat er nog twee afleveringen op de plank lagen werden deze afleveringen toch nog uitgezonden, nadat de serie gecanceld was.

Deze afleveringen waren eigenlijk bedoeld voor het vierde seizoen, maar deze vallen nu niet onder de tien afleveringen die door Netflix besteld zijn. “Het gaat om tien gloednieuwe afleveringen.” Dit wordt mogelijk nog wel uitgebreid met één van de afleveringen die recentelijk al verscheen op Netflix. “We moeten nu eerst kijken of er een manier is om de aflevering die niet volledig op zichzelf staand was, de aflevering door de ogen van Ella, in het seizoen past”, aldus Henderson.

Augustus

Wanneer Lucifer seizoen 4 gereed is om op Netflix gelanceerd te worden is nog niet bekend. Henderson verwacht echter niet dat het veel later zou zijn dan wanneer Fox gewoon was door gegaan met de serie. “De productie start binnenkort. Rond augustus. Iedereen is er klaar voor om te beginnen.” Er zullen dan enkele maanden nodig zijn om de afleveringen op te nemen. De kans lijkt daarmee wel klein dat Lucifer seizoen 4 in 2018 nog verschijnt, al is dat nog niet uitgesloten. Begin 2019 lijkt echter realistischer.

Duur van de afleveringen

Een bijkomend voordeel voor de deal met Netflix is dat de makers minder restricties hebben. Toen de serie nog onder Fox viel moest er rekening gehouden worden met de reclames en programmering van andere series. Daardoor mocht een aflevering maar 45 minuten duren. Voor Netflix geldt dat natuurlijk niet en dus kunnen afleveringen van Lucifer seizoen 4 soms langer duren. “We zullen vermoedelijk vasthouden aan de duur van zo’n 43 minuten per aflevering. We moeten het er nog met Netflix over hebben, maar ik denk dat we wel wat flexibeler kunnen zijn. Als er bijvoorbeeld een scene is waar we erg blij mee zijn en we er niet in willen knippen, dan hopen we dat we dat niet hoeven te doen. Maar we zullen nu niet opeens afleveringen van anderhalf uur maken.”

Meer Lucifer?

Tien afleveringen klinkt wat weinig, zeker omdat de voorgaande seizoenen langer duurder. Volgens Henderson en Modrovich is het echter niet heel vreemd. De tien afleveringen die nu gemaakt zullen worden zou normaal gesproken het eerste deel van seizoen 4 zijn geweest, als het nog bij Fox was uitgezonden. “We wilden hoe dan ook twee delen van Lucifer seizoen 4 maken. Het is onze taak om een ijzersterk eerste deel te vertellen.” Daarmee doelen de showrunners er duidelijk op dat zij hopen dat er meer in vat zit. “Maar laten we ons eerst focussen op het eerste deel. We hebben echt een sterke eerste helft met een geweldig verhaal.”

Toch wist TVLine het duo een uitspraak over de toekomst van Lucifer te ontlokken. “Er is altijd potentie voor meer”, wilde Modrovich daar nog over kwijt.

De fans

Zonder de fans van Lucifer was er geen vierde seizoen gekomen. Zoveel lijkt duidelijk, menen ook Modrovich en Henderson. “Ons is verteld dat Netflix zelf van de serie houdt, maar dat ze ook onder de indruk waren van de reacties van de fans. Dat is niet onopgemerkt gebleven. De fans zijn gehoord. Ze zagen de passie bij de fans. Door social media kunnen zij nu echt een verschil maken en dat is het coolste deel van deze hele ervaring.”