Laatste nieuws over Netflix

Dit weten we al over V-Wars met Ian Somerhalder

V-Wars Netflix

Netflix kondigde onlangs de gloednieuwe serie V-Wars aan met in de hoofdrol niemand minder dan Ian Somerhalder, bekend als Damon Salvatore uit The Vampire Diaries. Inmiddels is er al heel wat bekend over het nieuwe project dat op 5 december van dit jaar op Netflix verschijnt. Zo is Somerhalder voor de serie ook aan de slag gegaan als producer.

Het verhaal

V-Wars is een nieuwe Netflix Original dramavampieren-serie. De reeks neemt ons mee naar een tijd waar een mysterieuze ziekte is losgebarsten waardoor mensen langzaam in vampieren veranderen. Het zorgt ervoor dat arts Dr. Luther Swann, gespeeld door Ian Somerhalder, lijnrecht tegenover zijn beste vriend komt te staan.

Zijn beste vriend Michael Fayne (Adrian Holmes) is namelijk een krachtige vampierenleider geworden. Al snel komen twee fronten tegenover elkaar te staan: de ‘normale’ mensen en de vampieren. Lukt het Swann om op tijd te ontdekken wat er gebeurd is en kan hij het tij keren?

Stripboeken

Het verhaal van V-Wars is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Jonathan Mabbery en Alan Robinson uit 2012. Die strips waren een anthologieserie waarbij de oorlog tussen vampieren vanuit verschillende perspectieven werden belicht. Of de serie ook een anthologiereeks wordt, is nog onduidelijk. We weten wel al dat de focus op Dr. Luther Swann ligt.

Cast

Ian Somerhalder speelt in V-Wars een andere rol dan die we van hem gewend waren. Was hij in The Vampire Diaries zelf de vampier, staat hij nu juist aan de andere kant. Ook andere castleden zijn al bekend. Zo gaan we Adrian Holmes (The Cabin in the Woods) zien als Michael Fayne, Jacky Lai (Once upon a Time) als Kaylee Vo, Peter Outerbridge (Cool Runnings) als Calix Niklos, Kyle Breitkopf (The Whispers) als Dez en Kimberly-Sue Murray als Danika Dubov (My Perfect Romance). Andere castleden zijn Laura Vandervoort (Mila Dubov), Sydney Meyer (Ava O’Malley), Teddy Moynihan (Jergen Weber) en Greg Bryk (Bobby).

Somerhalder als producent

Met V-Wars heeft Ian Somerhalder ook zijn eerste project als producent achter de rug. Hij werd bijgestaan door Brad Turner en T.J. Scott. In een interview vertelde Somerhalder al dat hij door de serie zelfs in het ziekenhuis was beland. Hoe dat precies in elkaar zit, legde hij niet uit.

“Het is de eerste keer dat ik als producer betrokken ben bij een project als dit, maar ik hoop dat jullie er van houden. Ik heb niet alleen mijn hart, maar ook mijn ziel in dit project gelegd welke nu toch alweer meer dan een jaar van mijn leven in beslag neemt. Het heeft me zelfs in het ziekenhuis doen belanden! Toch, het is een fantastische reis geweest. Kijk alsjeblief en laat me vooral weten wat jullie er van vinden!”

V-Wars op Netflix

V-Wars wordt al razendsnel op Netflix verwacht. Het complete eerste seizoen wordt op 5 december toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. Seizoen 1 telt tien afleveringen die tussen de vijftig en zestig minuten duren. In Nederland komt het complete eerste seizoen om 09.00 uur in de ochtend online. Een trailer van de nieuwe vampierenserie is nog niet gelanceerd. Wel kun je hieronder alvast de eerste foto’s bekijken.

Foto’s V-Wars: