Laatste nieuws over Netflix

Dit wist je nog niet over Lexa uit The 100

Lexa is voor veel kijkers van The 100 één van de topfavorieten. In seizoen 3 moesten we echter afscheid nemen van Heda. Nu blijkt echter dat het in eerste instantie helemaal niet de bedoeling was dat Lexa in de serie te zien was.

Funfacts over Lexa

Op internet zijn heel wat funfacts te vinden omtrent Lexa, maar sommige zijn wel heel bijzonder. Zo blijkt dat Lexa in de boeken waarop de serie is gebaseerd helemaal niet bestaat. Ze is gemaakt voor de serie en dat pakte goed uit in de reeks. Na de dood van Lexa zagen de makers de kijkcijfers namelijk flink afnemen. Ook zorgde haar overlijden in de serie voor veel ophef onder de fans. Showrunner Jason Rothenberg heeft in een open brief zelfs zijn excuses aangeboden voor de manier waarop Lexa stierf in de reeks.

Een ander bijzonder feitje is dat Alycia Debnam-Carey helemaal geen auditie heeft gedaan voor de rol in The 100. Ze kreeg de rol namelijk aangeboden. Uiteindelijk verliet ze de serie om zich volledig te kunnen richten op een andere hoofdrol die ze kreeg: die van Alicia Clarke in Fear the Walking Dead.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?