Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn alle films met Liam Neeson op Netflix

We hebben alle films met Ryan Reynolds en Bruce Willis al op een rijtje gezet en vandaag is het tijd voor een andere ‘actiester’, Liam Neeson. Die komt elke week wel met een nieuwe film, zo lijkt het, en er staan een hele hoop op Netflix!

A Walk Among the Tombstones

In A Walk Among the Tombstones is Matt Scudder (Neeson) een voormalig rechercheur van de NYPD en een herstellend alcoholist. Zijn leven wordt geregeerd door spijt, en als een reeks van ontvoeringen gericht op de zwaarste drugscriminelen van de stad volledig escaleert en leidt tot een gruwelijke moord, schakelt de meedogenloze leider van een van de kartels Scudder in om de daders te vinden. De niet-gecertificeerde privédetective is de politie altijd één stapje voor, maar begeeft zich wel op gevaarlijk terrein.

Unknown

Unknown neemt je mee naar Berlijn, waar dokter Martin Harris (Neeson) ontwaakt na een auto-ongeluk, om er vervolgens achter te komen dat zijn eigen vrouw hem niet meer herkent. Een andere man blijkt zijn identiteit overgenomen te hebben! Hij wordt compleet genegeerd door de autoriteiten en bovendien zitten er huurmoordenaars achter hem aan. Hij stort zich in het avontuur (met hulp uit onverwachte hoek), maar gaat steeds meer twijfelen aan zijn mentale gesteldheid én zijn echte identiteit.

The Ice Road

In het noorden van Canada voltrekt zich een drama: een diamantmijn stort in en er wordt een reddingsoperatie in gang gezet om de ingesloten mijnwerkers te redden. Goldenrod heeft een transportbedrijf, dat de chauffeur Mike (Neeson) inhuurt. Samen werpen ze zich op een levensgevaarlijke missie waarbij de natuur de tegenstander is!

Run All Night

Gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon (Neeson), a.k.a. The Gravedigger, is aan lager wal geraakt. Hij wordt al ruim dertig jaar gevolgd door een vasthoudende rechercheur, maar die krijgt hem niet te pakken: Jimmy zoekt zijn heil de laatste jaren dan ook vooral in een whiskyglas. Als zijn zoon echter het doelwit wordt van de maffia, moet Conlon een keuze maken tussen zijn ene familie (de georganiseerde misdaad) en zijn andere (zijn ‘bloedfamilie’).

The Commuter

The Commuter introduceert Michael (Neeson), een verzekeringsagent die elke dag forenst tussen zijn woonplaats en de plaats waar hij werkt. Op een dag dwingt een mysterieuze vrouw hem de identiteit te onthullen van een verborgen passagier in zijn trein, vóórdat deze de laatste halte bereikt. Het hoofdpersonage raakt verwikkeld in een criminele samenzwering.

Taken

Bryan Mills (Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw. Zijn dochter wordt steeds ouder en wil op een gegeven moment (samen met een vriendin) naar Parijs, wat hij met frisse tegenzin toestaat. Ze raakt echter in handen van vrouwenhandelaren en dat betekent dat Bryan zijn oude werk (dat van CIA-spion annex moordenaar) weer op moet pakken. Hij reist af naar de Franse hoofdstad om het op te nemen tegen het geboefte.

Taken 2

Dit keer gaat Bryan met zijn gezin op vakantie in Istanbul. De vader van een van de (door de hoofdpersoon vermoorde) kidnappers van zijn dochter Kim is echter uit op wraak. Hij gijzelt Bryan en zijn vrouw, en het personage van Neeson moet een beroep doen op Kim. Hij probeert zijn familie veilig thuis te krijgen en de kidnappers één voor één over de kling te jagen.

Taken 3

Bryan wordt valselijk beschuldigd van een moord die in zijn huis die in zijn huis wordt gepleegd, en zijn wereld stort in. Hij wordt op de hielen gezeten door een rechercheur en tegelijkertijd probeert hij om de échte moordenaar op te sporen, op zoek naar rechtvaardigheid!

Schindler’s List

Schindler’s List neemt ons mee naar de Tweede Wereldoorlog en nazi-Duitsland. Oskar Schindler (Neeson) is een ijdele en hebberige Duitse zakenman, die tijdens het naziregime steeds meer menselijke trekjes begint te vertonen. Hij besluit zijn fabriek te gaan gebruiken als onderduikadres voor Joden.

Battleship

In Battleship moet de vloot van de marine het opnemen tegen buitenaardse wezens die de aardse watervoorraad willen ‘stelen’. Vijf wereldse schepen en vijf buitenaardse schepen zitten opgesloten in een buitenaards krachtveld van ongeveer 500 kilometer en moeten het zonder enige vorm van communicatie tegen elkaar opnemen in een strijd om leven en dood.

The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs is een zogenaamde ‘omnibusfilm’, een film verdeeld over zes hoofdstukken, elk met een gemeenschappelijke noemer: het Wilde Westen. Buster Scruggs is de centrale figuur, maar Liam Neeson komt voorbij in het segment Meal Ticket, dat twee vermoeide rondreizende mannen volgt. De een is impresario (Neeson) en de ander een artiest zonder armen of benen.

Men in Black: International

Men in Black: International introduceert de agenten M en H, twee leden van de (inmiddels bekende) geheime internationale organisatie. Al jaren hebben ze de wereld moeten behoeden voor bedreigingen van het geboefte van het heelal. Nu stuiten ze echter op de grootste, globale bedreiging ooit: er bevindt zich namelijk een mol binnen hun organisatie.

Clash of the Titans

Perseus is geboren als een god, maar werd opgevoed als een mens. Hij is behoorlijk hulpeloos, maar probeert zijn familie te redden van Hades, de god van de onderwereld. Hij biedt zich aan om deel te nemen aan een ongelooflijk gevaarlijke missie: Hades moet vermoord worden, voordat hij de macht van Zeus (Neeson) kan grijpen. Het doel van de god van de onderwereld: de aarde in een hel laten veranderen en prinses Andromeda van het leven beroven.

Love Actually

Love Actually volgt het liefdesleven van acht inwoners van Londen in de aanloop naar het kerstfeest. De nieuwe premier wordt verliefd op zijn bediende, waar zijn zus juist huwelijksproblemen heeft. Een vader (Neeson) en zijn stiefzoon moeten het verlies van hun vrouw dan wel moeder verwerken, terwijl de zoon smoorverliefd wordt op een klasgenootje!

The Lego Movie

Emmet is een ‘doodnormaal’ Lego-figuurtje, maar hij wordt ten onrechte aangezien als de meest bijzondere persoon: degene die de sleutel is tot het redden van de wereld. Hij wordt meegezogen door een gemeenschap van vreemdelingen op een epische zoektocht naar een kwaadaardige tiran.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?