Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 51

De machtsovername van Virgin River is misschien wel de meest verrassendste van 2019. De serie kwam volledig onder de radar op Netflix, maar wist in nog geen twee weken tijd de harten van veel kijkers te stelen. Het wachten op seizoen 2 is dan ook al begonnen.

The Irishman van de troon

Zo moet The Irishman de eerste plaats afstaan, met de actiemakers van 6 Undergrond kort achter zich op het podium. Daarachter heeft Outlander de vierde stek weten vast te houden, voor Fuller House en het langzaam wegzakkende The Crown.

Marriage Story na trage start

De film Marriage Story kende een redelijk trage start, maar is nu doorgestegen naar de top-10. Daar waar het vijfde seizoen van Good Witch direct is binnengekomen. Soundtrack verscheen dinsdag pas op Netflix, maar het zich wel gelijk opgewerkt naar de lijst van 20 meest populaire titels.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Virgin River (+1)
  • Virgin River draait om Melinda Monroe. Na een groot persoonlijk drama besluit ze opnieuw te beginnen in het kleine dorpje Virgin River als verpleegkundige. Settelen in het dorp blijkt echter niet zo makkelijk.
 2. The Irishman (-1)
  • De langverwachte film van Martin Scorsese brengt oude helden terug. Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci spelen misschien wel voor het laatst samen, in uiteraard een film over de maffia. De Iers-Amerikaanse Frans Sheeran kijkt terug op zijn leven, tijdens de Tweede Wereldoorlog en de maffia in Pennsylvania. Tot er een vakbondsleider spoorloos verdween.
 3. 6 Underground (nieuw)
  • Je eigen dood in scene zetten en die van een groep huurmoordenaars, scherpschutters en spionnen. En dat alles met het doel om een dictator te verslaan. Het is het startpunt van een film vol actie met Ryan Reynolds in de hoofdrol. In alles een heerlijke popcorn film.
 4. Outlander (-)
  • De reizigerserie gebaseerd op de romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon zijn een doorslaand succes en nog lang niet voorbij. De reis door de tijd begint in 1945 met Claire Randall die is werkzaam als verpleegster, maar dan gebeurt er iets vreemds waardoor ze tweehonderd jaar terug in de tijd terecht komt. Als ze wakker wordt, is ze in het Schotland van 1743. Ze wordt uitgehuwelijkt aan een Schotse strijder, terwijl ze ondertussen ook zelf liefde vindt.
 5. Fuller House (+3)
  • Het verhaal rondom de gezelligste familie uit San Francisco komt nu toch echt tot een einde. Na Ful House en alweer vijf seizoenen Fuller House is het slotstuk begonnen. Dit slotseizoen is in twee delen geknipt, waarvan de eerste episodes nu te zien zijn.
 6. The Crown (-3)
  • Het lange wachten op het derde seizoen is beloond met opnieuw een schitterend seizoen van The Crown. Met een volledig nieuwe cast, omdat er een sprong in de tijd moest worden gemaakt, gaat het leven van Queen Elizabeth verder. Ze maakt inmiddels de grote veranderingen mee in Groot-Brittannië, dat van een allesomvattende wereldmacht langzaam de grip kwijtraakt.
 7. Merry Happy Whatever (-1)
  • Matt gaat zijn nieuwe schoonfamilie voor het eerst ontmoeten en dat valt niet mee. Met name de vader des huizes legt hem het vuur aan de schenen. De politieagent wil het beste voor zijn dochters en zal Matt dan ook flink op de proef stellen voor hij hem toelaat in het gezin.
 8. A Christmas Prince: The Royal Baby (-3)
  • Het is weer raak in Aldovia. Na de groeiende romance in de eerste film en de bruiloft in het tweede bedrijf is het nu raak met een baby. Toch is dit niet het enige waar The Royal Baby om draait, want er is een ware whodunit verwerkt in de film.
 9. Marriage Story (+4)
  • Adam Driver en Scarlett Johansson spelen de hoofdrollen in de heftige dramafilm Marriage Story. Hoe een liefdevol koppel uiteindelijk uit elkaar drijft en tot een heftige scheiding komt. Maar hoe ze dan ook toch als gezin verder moeten met hun kind.
 10. Good Witch (nieuw)
  • De Hallmark-serie Good Witch draait om de goede heks Cassandra Nightingale en haar dochter Grace. Ze wonen in Middleton, waar Cassie ook werkzaam is in haar eigen winkel en bed & breakfast. Veel verandert in haar leven als ze plotseling nieuwe buren krijgt. Want het duurt niet lang voordat haar nieuwe buren het gedrag van Cassie en Grace wantrouwen.
 11. The Knight Before Christmas (-2)
  • Een vrouw rijdt een man aan die zomaar over de weg loopt. Het vermoeden bestaat dat hij een hersenschudding heeft opgelopen, want de man beweert dat hij een ridder is die uit het verleden naar de toekomst is gereisd. De vrouw neemt hem onder haar hoede en iedereen verklaart haar voor gek. Maar langzaam begint ze zijn verhaal te geloven.
 12. Klaus (-2)
  • De animatiefilm Klaus is een pareltje in het kerstfilmlandschap. Het draait om een wat sullige postbode en een brommende oude man die speelgoed maakt. Samen gaan ze oud speelgoed uitdelen aan kinderen, met name in een dorp waar niemand ook maar een moment plezier mag maken. En dat zorgt voor heerlijke situaties.
 13. Atypical (-6)
  • De autistische Sam staat voor een nieuwe stap in zijn leven. Hij gaat naar college, met alle grote gevolgen van dien. Ondertussen staat de thuis achtergebleven familie ook weer heel wat te wachten, waardoor Atypical seizoen drie opnieuw een grappig en vooral emotioneel seizoen is geworden.
 14. The End of the F***ing World (-2)
  • Het tragische einde van James en Alyssa op het strand leek het einde, maar door het grote succes kwam er een vervolg. Op voorhand is de vraag, heeft James de kogels van de politie weten te ontwijken? Het verhaal gaat twee jaar later verder, waarbij er een nieuw personage aan het verhaal wordt toegevoegd: Bonnie.
 15. Peaky Blinders (-)
  • Peaky Blinders vertelt het verhaal van de criminele Shelby-familie, die in de achttiende en negentiende eeuw uitgroeide tot kopstukken in Birmingham. Ze hebben veel macht en rijkdom, maar worden constant op de proef gesteld door rivalen. Soms zelfs van binnenuit. In seizoen 5 gaan we een meer politieke kant van de grote leider, Tommy Shelby, zien.
 16. V Wars (+2)
  • Ian Somerhalder mengt zich opnieuw in de wereld van de vampieren. Ditmaal speelt hij het hoofdpersonage Dr. Luther Swann. Het is aan hem de taak om een mysterieus virus te onderzoeken dat ervoor zorgt dat iedereen in een vampier veranderd. Zo ook zijn beste vriend Michael Fayne.
 17. The Walking Dead (-1)
  • Het negende seizoen van The Walking Dead is alweer verschenen op Netflix, slechts maanden nadat de eerste acht seizoenen werden toegevoegd. de Survivors moeten nu aan de slag zonder Negan, die achter de tralies zit. En het draait vooral om Rick, want rondom hem zal dit seizoen vooral draaien.
 18. Avatar: The Last Airbender (-7)

  • De Nickelodeon-serie Avatar: The Last Airbender heeft drie seizoenen gedraaid en het eerste seizoen is nu te zien op Netflix. De ontvangst was jubelend. De serie volgt de avonturen van de protagonist Aang en zijn vrienden. Zij moeten de Vuurheer verslaan om de wereld zoals zij die kennen te redden.
 19. Alta Mar (-2)
  • Een typische Spaanse dramaserie met een vleugje whodunit. Dat brengt Alta Mar halverwege de vorige eeuw op een schip van Spanje naar Zuid-Amerika. In het eerste seizoen werden twee zussen heen en weer geslingerd tussen list en bedrog. Dachten ze eindelijk de waarheid te weten, staan er nieuwe verrassingen voor ze klaar in het tweede seizoen.
 20. Soundtrack (nieuw)
  • Gossip Girl-schrijver Joshua Safran heeft nu een nieuwe serie gemaakt: Soundtrack. Hierbij is een flink vleugje Glee in verwerkt, want het verhaal speelt zich af in Los Angeles waarin het draait om dansen. Liefde, verlies en geluk vallen samen in de muzikale dramaserie over twee struggelende kunstenaars.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?