Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 52

De eerste plaats in de lijst met populairste titels op Netflix wordt nog altijd ingenomen door Virgin River. Van de romantische dramaserie is nu ook officieel een tweede seizoen besteld, waardoor er nog veel meer avonturen zullen plaatsvinden in het kleine dorp. De achtervolging is echter ingezet door een huurmoordenaar.

Golden Globes

De entree brengt The Witcher namelijk direct naar de tweede plaats, gevolgd door diverse films. Daarbij ook het nu al met een Golden Globe-genomineerde The Two Popes. Dat geldt ook voor de nog altijd stijgende film Marriage Story.

Nieuw in de lijst zijn tevens de Zweedse crimeserie Missing en de start van het vierde seizoen van Rick and Morty. De kerstfilms dalen ondertussen nu de feestdagen eindigen in rap tempo.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Virgin River (-)
  • Virgin River draait om Melinda Monroe. Na een groot persoonlijk drama besluit ze opnieuw te beginnen in het kleine dorpje Virgin River als verpleegkundige. Settelen in het dorp blijkt echter niet zo makkelijk.
 2. The Witcher (nieuw)
  • Het verhaal van The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige fantasy boeken. We volgen de eenzame monsterjager Geralt of Rivia. Terwijl hij monsters aan het bestrijden is, blijkt ondertussen dat hij leeft in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan de wezens waar hij tegen vecht. De hoofdrol in de serie is Henry Cavill.
 3. The Irishman (-1)
  • De langverwachte film van Martin Scorsese brengt oude helden terug. Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci spelen misschien wel voor het laatst samen, in uiteraard een film over de maffia. De Iers-Amerikaanse Frans Sheeran kijkt terug op zijn leven, tijdens de Tweede Wereldoorlog en de maffia in Pennsylvania. Tot er een vakbondsleider spoorloos verdween.
 4. Outlander (-)
  • De reizigerserie gebaseerd op de romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon zijn een doorslaand succes en nog lang niet voorbij. De reis door de tijd begint in 1945 met Claire Randall die is werkzaam als verpleegster, maar dan gebeurt er iets vreemds waardoor ze tweehonderd jaar terug in de tijd terecht komt. Als ze wakker wordt, is ze in het Schotland van 1743. Ze wordt uitgehuwelijkt aan een Schotse strijder, terwijl ze ondertussen ook zelf liefde vindt.
 5. 6 Underground (-2)
  • Je eigen dood in scene zetten en die van een groep huurmoordenaars, scherpschutters en spionnen. En dat alles met het doel om een dictator te verslaan. Het is het startpunt van een film vol actie met Ryan Reynolds in de hoofdrol. In alles een heerlijke popcorn film.
 6. The Two Popes (nieuw)
  • De laatste overgang naar een nieuwe Paus was een opvallende. Waar het normaliter een baan is tot je dood, besloot de toenmalige Paus om voortijdig zijn taak over te dragen. Tussen de twee pausen is nu een bijzondere film gemaakt met Jonathan Pryce en Anthony Hopkin.
 7. Marriage Story (+2)
  • Adam Driver en Scarlett Johansson spelen de hoofdrollen in de heftige dramafilm Marriage Story. Hoe een liefdevol koppel uiteindelijk uit elkaar drijft en tot een heftige scheiding komt. Maar hoe ze dan ook toch als gezin verder moeten met hun kind.
 8. Good Witch (+2)
  • De Hallmark-serie Good Witch draait om de goede heks Cassandra Nightingale en haar dochter Grace. Ze wonen in Middleton, waar Cassie ook werkzaam is in haar eigen winkel en bed & breakfast. Veel verandert in haar leven als ze plotseling nieuwe buren krijgt. Want het duurt niet lang voordat haar nieuwe buren het gedrag van Cassie en Grace wantrouwen.
 9. Missing (nieuw)
   • De Zweedse crimeserie Missing is zeer enthousiast begroet. Maya Silver krijgt de leiding over de zaak wanneer er een jonge vrouw dood wordt gevonden en een meisje verdwijnt. En dat is een afgelegen plaatsje in de Zweedse ‘Biblebelt’.
 10. The Crown (-4)
  • Het lange wachten op het derde seizoen is beloond met opnieuw een schitterend seizoen van The Crown. Met een volledig nieuwe cast, omdat er een sprong in de tijd moest worden gemaakt, gaat het leven van Queen Elizabeth verder. Ze maakt inmiddels de grote veranderingen mee in Groot-Brittannië, dat van een allesomvattende wereldmacht langzaam de grip kwijtraakt.
 11. Fuller House (-6)
  • Het verhaal rondom de gezelligste familie uit San Francisco komt nu toch echt tot een einde. Na Ful House en alweer vijf seizoenen Fuller House is het slotstuk begonnen. Dit slotseizoen is in twee delen geknipt, waarvan de eerste episodes nu te zien zijn.
 12. A Christmas Prince: The Royal Baby (-4)
  • Het is weer raak in Aldovia. Na de groeiende romance in de eerste film en de bruiloft in het tweede bedrijf is het nu raak met een baby. Toch is dit niet het enige waar The Royal Baby om draait, want er is een ware whodunit verwerkt in de film.
 13. Merry Happy Whatever (-6)
  • Matt gaat zijn nieuwe schoonfamilie voor het eerst ontmoeten en dat valt niet mee. Met name de vader des huizes legt hem het vuur aan de schenen. De politieagent wil het beste voor zijn dochters en zal Matt dan ook flink op de proef stellen voor hij hem toelaat in het gezin.
 14. Atypical (-1)
  • De autistische Sam staat voor een nieuwe stap in zijn leven. Hij gaat naar college, met alle grote gevolgen van dien. Ondertussen staat de thuis achtergebleven familie ook weer heel wat te wachten, waardoor Atypical seizoen drie opnieuw een grappig en vooral emotioneel seizoen is geworden.
 15. V Wars (+1)
  • Ian Somerhalder mengt zich opnieuw in de wereld van de vampieren. Ditmaal speelt hij het hoofdpersonage Dr. Luther Swann. Het is aan hem de taak om een mysterieus virus te onderzoeken dat ervoor zorgt dat iedereen in een vampier veranderd. Zo ook zijn beste vriend Michael Fayne.
 16. Rick and Morty (nieuw)
  • De serie volgt de bizarre avonturen van de wetenschapper Rick en zijn kleinzoon Morty. Inmiddels is het vierde seizoen begonnen, waar legio seizoenen zijn aangekondigd om de komende jaren te verschijnen.
 17. Peaky Blinders (-2)
  • Peaky Blinders vertelt het verhaal van de criminele Shelby-familie, die in de achttiende en negentiende eeuw uitgroeide tot kopstukken in Birmingham. Ze hebben veel macht en rijkdom, maar worden constant op de proef gesteld door rivalen. Soms zelfs van binnenuit. In seizoen 5 gaan we een meer politieke kant van de grote leider, Tommy Shelby, zien.
 18. The End of the F***ing World (-4)
  • Het tragische einde van James en Alyssa op het strand leek het einde, maar door het grote succes kwam er een vervolg. Op voorhand is de vraag, heeft James de kogels van de politie weten te ontwijken? Het verhaal gaat twee jaar later verder, waarbij er een nieuw personage aan het verhaal wordt toegevoegd: Bonnie.
 19. The Walking Dead (-2)
  • Het negende seizoen van The Walking Dead is alweer verschenen op Netflix, slechts maanden nadat de eerste acht seizoenen werden toegevoegd. de Survivors moeten nu aan de slag zonder Negan, die achter de tralies zit. En het draait vooral om Rick, want rondom hem zal dit seizoen vooral draaien.
 20. Alta Mar (-1)
  • Een typische Spaanse dramaserie met een vleugje whodunit. Dat brengt Alta Mar halverwege de vorige eeuw op een schip van Spanje naar Zuid-Amerika. In het eerste seizoen werden twee zussen heen en weer geslingerd tussen list en bedrog. Dachten ze eindelijk de waarheid te weten, staan er nieuwe verrassingen voor ze klaar in het tweede seizoen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?