Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn de 6 leden van The Rats uit The Witcher

The Rats gaan een grote rol spelen in The Witcher seizoen 4 én bovendien lijkt het erop dat ze in de nabije toekomst hun eigen serie krijgen, een spin-off dus. Daarom is het de hoogste tijd om deze bende ongeregeld eens voor te stellen!

The Rats

In de The Witcher-boeken van Andrzej Sapkowski is ‘The Rats’ is de verzamelnaam van een groepje jonge criminelen in Geso, een provincie van Nilfgaard. Deze ‘boefjes’ hanteren het zogenaamde ‘Robin Hood-principe’: ze stelen van de rijken en verdelen de buit onder de armen. Vrees echter niet: er blijft nog genoeg over voor henzelf. Deze ‘ratten’ lijken namelijk helemaal niet op ratten, ze dragen de mooiste kleren, hebben de beste paarden. Weelde, weelde en nog meer weelde. In de Netflix-serie The Witcher hebben we inmiddels óók al kennisgemaakt met The Rats, in de verhaallijn van Ciri. Het zijn er in totaal zes, zes ratten, die we hieronder voorstellen.

1. Giselher

Giselher is de leider van The Rats, maar dat is hij officieus, want de criminelen hebben geen officiële leider. Dit personage heeft in het leger gezeten, al wordt nooit helemaal duidelijk in welk leger precies. Hij is charismatisch, maar kan ook een flink robbertje vechten, al is dat natuurlijk ook wel logisch, met zijn verleden als soldaat. Giselher heeft echter ook een donkere kant: hij heeft de neiging wat té gewelddadig te worden en is bovendien ietwat arrogant.

2. Mistle 

Dat Mistle onderdeel van The Rats is, is misschien een beetje gek, omdat ze adellijk is. Haar verhaal nam in het verleden echter een duistere wending, want tijdens een opstand werd ze gekidnapt en zo kwam ze uiteindelijk terecht bij de ‘ratten’. Het leven heeft haar behoorlijk gehard en daarom heeft ze moeite om zich open te stellen. Hoogstwaarschijnlijk gaat Mistle een grote rol spelen in het vierde seizoen van The Witcher, vanwege de connectie die ze voelt met Ciri.

3. Kayleigh

Kayleigh is afkomstig uit Ebbing, waar hij samen met zijn adoptieouders woonde. Ook hier vond er een opstand plaats en die werd de kop in gedrukt door Emhyr Var Emreis en het leger van Nilfgaard. Kayleigh lag rustig te slapen, toen hij met een schok wakker werd en erachter kwam dat het kasteel in brand stond. Hij ontsnapte en liep Reef tegen het lijf, een gewonde soldaat die hij niet alleen achterliet maar besloot te helpen. Samen kwamen ze uiteindelijk in Geso terecht.

4. Reef

Reef was dus een soldaat in het leger van Nilfgaard, maar tijdens het beleg van Ebbing raakte hij gewond. Kayleigh hielp hem op de been, waarna de twee de handen ineensloten en het roverspad kozen om te overleven. Samen begaven ze zich een weg naar Geso, waar ze ‘gerekruteerd’ werden door The Rats.

5. Asse

Asse groeide op als zoon van een smid in Thurn, voordat ook hij in aanraking kwam met een opstand. Ook deze rebellie werd hardhandig neergeslagen, waarbij de ouders van dit personage werden vermoord. Daar was Asse overigens getuige van, maar hij hield zich schuil achter een paar planten. Via Mistle kwam hij vervolgens in aanraking met The Rats.

6. Iskra

Iskra is een elf die om onduidelijke redenen niet meer welkom is bij haar eigen volk. Gelukkig liep ze Giselher tegen het lijf, die haar onder zijn hoede nam. Iskra is nogal gewelddadig, zoals alle andere leden van The Rats eigenlijk, en past dus uitstekend bij de criminelen.

Krijgen The Rats een eigen serie?

Er wordt al heel lang gefluisterd dat The Rats een eigen serie krijgen op Netflix, een The Witcher-spin-off dus. Desondanks heeft de streamingdienst deze show nog niet officieel aangekondigd, waardoor we nog een kleine slag om de arm moeten houden. Volgens de geruchtenmolen is de nieuwe spin-off zelfs al opgenomen, in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, waardoor de kans groot is dat we er binnenkort meer over zullen horen. Voor nu kun je in dit artikel lezen wat we al weten over de serie!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?