Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn de 7 opties waar de Manifest-spin-off over kan gaan

We hebben natuurlijk al lang en breed afscheid genomen van Manifest, maar het is niet geheel onmogelijk dat die populaire serie binnenkort terugkeert, in een andere vorm dan. Er wordt immers al een tijdje gesproken over één of meerdere spin-offs. Maar waar zouden die dan over kunnen gaan?

Manifest-spin-off

Acteur Josh Dallas (Ben Stone in de serie) liet eerder al weten: “Ik denk dat Manifest absoluut potentie heeft voor een vervolg of een spin-off!” Showrunner Jeff Rake voegde daar even later aan toe: “Manifesters! Zoals je kunt zien staat het vliegtuig momenteel aan de grond. Door de huidige stakingen (van scriptschrijvers en acteurs in Hollywood, red.) zijn alle gesprekken over het volgende hoofdstuk (of hoofdstukken) in de Manifest-saga nu stilgelegd. Maar ik hoop dat jullie samen met mij blijven hopen…” Er komt dus wel íéts aan, zo lijkt het, maar wat dan? Wat zou het onderwerp kunnen zijn van zo’n spin-off? Er zijn in ieder geval zeven mogelijkheden!

7. Onderzoek Vance naar verdwenen passagiers

Dit is een spoiler en je kunt nu je ogen nog sluiten. Heb je dat nog niet gedaan? Nou, we hebben je de kans in ieder geval gegeven. Oké, niet alle passagiers van Flight 828 keren terug naar 2013, want op de ‘Death Date’ verworden er ook een aantal tot stof. Robert Vance is op zoek naar antwoorden en het laatste seizoen onthult niet of hij die ook gaat vinden. Maar een spin-off zou dat natuurlijk wel kunnen doen.

6. Prequel over ontdekkingsreiziger Yusuv Al-Zuras

Er zou natuurlijk ook een prequel gemaakt kunnen worden, over de zestiende-eeuwse ontdekkingsreiziger Yusuv Al-Zuras bijvoorbeeld. Hij verdween óók tien jaar lang samen met zijn bemanning, net als de passagiers van Flight 828. Dus waarom maken de showrunners hier geen spin-off over? Het heeft potentie.

5. Redemption arc voor de ‘bad guys’

Manifest telt een aantal ‘bad guys‘, slechteriken, zoals Angelina bijvoorbeeld. Zij zou het hoofdpersonage kunnen worden in een spin-off, waarin ze vervolgens op zoek gaat naar ‘verlossing’, een manier om zichzelf beter op de kaart te zetten, al lijkt dit niet heel erg logisch. In Manifest leren we al dat dit karakter een vervelend verleden heeft, al is dit natuurlijk niet helemaal een excuus voor haar acties.

4. Spin-off over Eden Stone

Grace Stone raakt zwanger in seizoen 1 van Manifest, waarna ze ook nog eens over ‘paranormale’ gaven blijkt te beschikken. Haar dochter (als ze eenmaal geboren is) heeft ze ook, maar daar doet de serie eigenlijk helemaal niks mee. Een spin-off zou hier verandering in kunnen brengen.

3. Wat is er precies gebeurd met Captain Daly?

In seizoen 1 van Manifest steelt Captain Daly een vliegtuig om de verdwijning van Flight 828 ‘na te spelen’, waarna hij een tijdlang verdwijnt. Later keert hij terug, maar de serie doet wat ‘vaag’ over waar de piloot precies heeft uitgehangen. Er wordt wel het een en ander verteld, maar echt duidelijk is het allemaal niet. Er zijn nog wat onbeantwoorde vragen, die beantwoord zouden kunnen worden in een spin-off.

2.  Verhaal na de gebeurtenissen van Manifest

Een Manifest-spin-off zou natuurlijk ook gewoon een groep karakters uit het originele verhaal als onderwerp kunnen nemen, om hun toekomst vervolgens uiteen te zetten. Saanvi en de Stones bijvoorbeeld, omdat zij weten wat er gebeurd is toen ze verdwenen. Of andere personages, er is vast wel een script te bedenken!

1. Een nieuwe Death Date met nieuwe karakters

Waarom niet gewoon een herhaling van zetten creëren, Manifest, maar dan met nieuwe karakters. Een nieuw vliegtuig, een nieuwe vlucht, nieuwe karakters, een andere Death Date en andere gebeurtenissen!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?