Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn de best bekeken Netflix-films van 2023

Netflix heeft ons dit jaar al om de oren geslagen met behoorlijk veel nieuwe films. Dat de streamingdienst steengoede series kan maken wisten we natuurlijk al, maar de focus wordt de laatste tijd écht gedeeld. Hoe dan ook: dit zijn de best bekeken Netflix-films van 2023!

10. A Beautiful Life

A Beautiful Life staat op de tiende plek. Het betreft een Deense dramafilm met Elliott in de hoofdrol, een jonge visser met een buitengewone stem. Hij krijgt de kans van zijn leven als hij wordt ontdekt door de succesvolle spraakmakende muziekmanager Suzanne. Zij heeft een ‘gouden idee’ en besluit Elliott al snel te koppelen aan haar vervreemde dochter en muziekproducente Lilly. Tot zover het zoetsappige gedeelte van het verhaal, want op zijn weg om een ster te worden, bedreigen moeilijkheden uit het verleden niet alleen de grote doorbraak van Elliott, maar zeker óók de ontluikende liefde met Lilly.

9. You People

You People beschikt over een sterrencast, met Jonah Hill én Eddie Murphy, terug van weggeweest. Het kersverse liefdespaar Ezra (Hill) en Amira staat centraal. Ezra en zijn Joodse ouders hebben echter de nodige moeite om een connectie te maken met de Afro-Amerikaanse ouders van Amira (onder wie Murphy). Ze proberen zich dusdanig politiek correct op te stellen dat het doel volledig voorbijgestreefd wordt, waardoor een botsing met de vader en moeder van Amira volstrekt onvermijdelijk is.

8. Your Place or Mine

Your Place or Mine heeft wel wat weg van de bekende ‘romcom’ The Holiday. Debbie en Peter zijn beste vrienden, maar ook totale tegenpolen. Zij hunkert naar routine met haar zoon in Los Angeles en hij houdt van verandering in New York. Ze besluiten voor een week van huis en leven te ruilen, waarna ze ontdekken dat wat ze denken te willen misschien niet is wat ze werkelijk nodig hebben.

7. Oei, ik groei!

In Oei, ik groei! zien we hoe drie stellen om moeten leren gaan met het ouderschap en de problemen die daarbij komen kijken. Bij Anne en Barry gaat het om carrière versus moederschap. Kim en Roos krijgen een derde kind van dezelfde donor, maar die wil opeens onder een belangrijke afspraak uitkomen. Ilse en Sabri zijn van zins om hun kind multicultureel opvoeden, maar dit zorgt voor frictie binnen hun relatie. Alle koppels gaan op zoek naar hulp en sluiten zich daarom aan bij de ‘Mama voor Mama’s’-club.

6. The Out-Laws

The Out-Laws draait om Owen Browning,  een ‘doodgewoon’ persoon. Hij werkt als manager bij een bank en staat op het punt om te gaan trouwen met het meisje van zijn dromen, Parker. Voordat het zover is krijgen ze echter heel wat voor hun kiezen: de bank waar Browning werkt wordt overvallen door de legendarische Ghost Bandits. Owen vindt dat dit zaakje een luchtje heeft, zeker omdat zijn toekomstige schoonfamilie rond de tijd van de overval aankomt in de stad. Zijn zij misschien de dieven? Stiekem vermoedt hij van wel…

5. Murder Mystery 2

Murder Mystery 2 is het vervolg op, verrassing verrassing, Murder Mystery. In het tweede deel keren Jennifer Aniston en Adam Sandler terug als rechercheurs Audrey en Nick. In de eerste film werden Nick en Audrey Spitz tijdens hun verlate huwelijksreis door Europa verdacht van moord. Het was vervolgens aan de politieagent en kapster om uit te zoeken wie daar daadwerkelijk verantwoordelijk was. In het tweede deel krijgen de twee een uitnodiging voor de bruiloft van de Maharadja, op een schitterend privé-eiland. Alles lijkt goed te gaan, totdat de bruidegom opeens wordt ontvoerd. Aniston en Sandler moeten de zaak redden!

4. AKA

AKA is een keiharde Franse actiefilm en misschien wel dé verrassing van 2023, op Netflix dan in ieder geval. De thriller vertelt het verhaal van Adam Franco, een ervaren en zeer geharde undercoveragent die het vuile werk doet waar dat nodig is. Hij infiltreert in een misdaadsyndicaat in Frankrijk om een dreigende terroristische aanslag in de hoofdstad Parijs te voorkomen. Wat Adam vooraf echter niet verwacht, is dat hij een band krijgt met de zoon van de baas! En hierdoor wordt hij natuurlijk moreel op de proef gesteld.

3. Extraction 2

In Extraction 2 moet Tyler Rake (het personage dat Liams Hemsworth speelt) een van de gevaarlijkste gevangenissen ter wereld penetreren om zo een familie (of nou ja, moeder en kinderen) te redden die wordt bedreigd door een Georgische maffiabaas! Het vervolg op Extraction zit boordevol 4K-actie, ontploffingen, beschietingen, noem het allemaal maar op. En we weten óók al dat er een Extraction 3 op komst is… en misschien wel een spin-off!

2. The Mother

Jennifer Lopez is van alle markten thuis, zo bewijst ze in The Mother met een dubbelrol. Ze is namelijk moeder én tevens huurmoordenaar. En die twee rollen blijken niet altijd even goed verenigbaar. Na zich jarenlang te hebben verstopt in de wildernis van Alaska, keert de levensgevaarlijke killer terug om haar 11-jarige dochter te redden. Die is namelijk ontvoerd, waardoor JLo vaarwel moet zeggen tegen de anonimiteit en haar wapentuig weer op moet pakken!

1. Luther: The Fallen Sun

Idris Elba is terug als Luther! In Luther: The Fallen Sun kan de briljante Londense rechercheur die we inmiddels wel kennen een onopgeloste moord maar niet uit zijn hoofd zetten. Er zit maar één ding voor hem op: hij ontsnapt uit de gevangenis om een sadistische seriemoordenaar op te sporen. De film gaat verder waar de serie ophield, maar… komt er ook een tweede deel. Elba liet eerder weten: “We willen onze franchise niet veranderen in een soort Mission: Impossible, dat iedereen steeds doodgooit met nieuwe actie. Het moet met zijn beide benen op de grond blijven staan, maar aan de andere kant… We hebben nu succes te pakken en daar moeten we op voortborduren…”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?