Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn de nieuwe personages in The Sandman seizoen 2

Er komt een tweede seizoen van The Sandman naar Netflix en daar is de streamingdienst nu hard mee bezig. Met de productie, de opnames, je weet inmiddels wel hoe dat gaat. En dat betekent meteen dat er steeds meer informatie naar buiten wordt gebracht.

The Sandman seizoen 2

In seizoen 2 van The Sandman krijgen we bijvoorbeeld van doen met een hele hoop nieuwe personages. Er worden nogal wat acteurs en actrices aan de cast toegevoegd, al gaat dit een beetje op een mysterieuze manier. Dat klinkt misschien gek, maar we leggen het uit: hier en daar lijken we van doen te hebben met heuse codenamen.

Mysterie

Omdat The Sandman gebaseerd is op de gelijknamige comics van Neil Gaiman zijn veel personages natuurlijk al bekend. Maar de gecaste rollen komen niet altijd overeen met die personages. Gavin Spokes (House of the Dragon) gaat bijvoorbeeld de rol van ‘Jeremy’ spelen, maar dat zou een pseudoniem kunnen zijn van een heel ander karakter. Dat geldt ook voor Kayode Akinyemi, die we kennen van Vikings: Valhalla, want… wie is Kris precies? Het wordt een repeterend verhaal, maar Daniel Hoffmann-Gill kruipt in de huid van Guillaume, en wie dat precies is…?

Nu lijkt het misschien alsof je dit artikel voor niets aangeklikt heeft, maar het wordt vanaf nu wat duidelijker. Taffline Sheen (Miss Scarlet and the Duke) speelt namelijk de rol van Xantho. En in de Griekse mythologie verwijst die titel naar zogenaamde ‘maenaden’, mythologische figuren. En die komen voor in het verhaal van The Sandman, in de verhaallijn van Oprheus (Ruairi O’Connor).

Jordan Adene is gecast als Donnie Capax, alleen komt er helemaal geen Donnie Apex voor in het verhaal van Gaiman. Wel een Danny Capax, de zoon van Bernie Capax. Bernie is een advocaat, die gezocht wordt door Dream en Delirium, die vervolgens zijn zoon tegen het lijf lopen. Dan hebben we nog Paul Brennen (The Long Shadow) als Captain Carnot, maar daar valt niets over te zeggen. En Wil Coban, Andre Flynn en Joel Burman als ongedefinieerde karakters.

The Sandman seizoen 2 op Netflix

Seizoen 2 van The Sandman wordt in de loop van dit jaar, in 2024 dus, op Netflix verwacht. De precieze releasedatum is onduidelijk. Eigenlijk was het de bedoeling om het nieuwe seizoen van de serie sneller in première te laten gaan, maar dat plannetje werd verstierd door de stakingen in Hollywood.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?