Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn de volgende drie Straw Hat Pirates in One Piece

De crew van Luffy in One Piece bestaat inmiddels uit vier leden, buiten het hoofdpersonage zelf: Roronoa Zoro, Nami, Usopp en Sanji. In de regel is een piratenbemanning echter veel groter en dat wordt die in de Netflix-serie dus ook.

One Piece

Moeten we het nog een keer uitleggen? Oké dan: One Piece is nu een live-actionserie op Netflix, maar was oorspronkelijk een mangaserie en (iets) later ook een anime. In grote lijnen weten we dus al wat er gaat gebeuren, al wijken de makers hier en daar van het bronmateriaal af. Daarom kunnen we niet helemaal met zekerheid stellen wie de nieuwe leden van Luffy’s crew worden, al kunnen we wel een gokje wagen. Zeker omdat er met hints gestrooid wordt in seizoen 1 van de live-actionserie.

Scheepsdokter

Luffy’s crew is bepaald nog niet van alle markten thuis. Het schip heeft wel een kok, Sanji, maar zou een dokter goed kunnen gebruiken. Dit is een spoiler, maar op een gegeven moment raakt Zoro ernstig gewond, waarna chef-kok (en oud-piraat) Zeff nodig is om hem op te lappen. Dat is natuurlijk geen ideale situatie…

CGI

In het originele verhaal is Chopper het volgende lid van de Straw Hat Pirates-crew: een rendierachtig wezen dat de scheepsdokter wordt. Daar is alles voor in gereedheid gebracht, voor zijn introductie, maar we houden wel een slag om de arm. Chouchou is namelijk uit de serie geschreven, een hondje dat prominent naar voren komt in de manga en anime, mogelijk vanwege de CGI-kracht die hiervoor nodig zou zijn. En diezelfde kracht is nodig voor een rendier!

Nico Robin

In One Piece seizoen 1 wordt er flink gehint naar de intrede van Baroque Works, een misdaadsyndicaat dat in seizoen 2 naar voren zal komen. En dat betekent weer dat we kennis gaan maken met Nico Robin, een crimineel die onderdeel uitmaakt van deze groep. Later in het verhaal sluit hij zich aan bij de crew van Luffy, maar dat zal nog eventjes duren.

Jinbe

Als laatste laat Arlong in One Piece op Netflix de naam van Jinbe vallen, Warlord of the Sea, en ook hij hoort later in het verhaal bij de Straw Hat Pirates. Maar dan hebben we het wel over ‘later, later’ in het verhaal, het is dus een Easter Egg. Maar het kan niet anders dan dat dit gaat gebeuren, als One Piece maar genoeg seizoenen krijgt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?