Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn (tot dusver) de beste Netflix-series van 2023

2023 heeft ons al behoorlijk veel gebracht. Negatieve dingen (alles wordt duurder en duurder en duurder), maar ook positieve dingen. Netflix is gelukkig een bron van positivisme, want de streamingdienst strooit dit jaar met toffe series, die in het algemeen nog heel erg goed beoordeeld worden ook. Dit zijn de negen beste van dit jaar… tot nu toe natuurlijk. Netflix heeft nog een paar maanden om zich te verbeteren, zover dat mogelijk is!

The Lincoln Lawyer

Het eerste seizoen van The Lincoln Lawyer was een regelrechte hit en Netflix dacht dan ook meteen: dat succes moet herhaald worden. Waar seizoen 1 van de advocatenshow gebaseerd was op het boek Het Laatste Oordeel (oftewel The Brass Verdict) van schrijver Michael Connelly, staat in het tweede seizoen Het Recht om te Zwijgen (The Fifth Witness) centraal. Het gaat alwéér niet zo goed met advocaat (en hoofdpersoon) Mickey Haller. Vanwege de economische crisis heeft hij namelijk bijna geen werk, waardoor hij slachtoffers van woekerhypotheken bijstaat, die hun huis dreigen te moeten verlaten. Zijn allereerste cliënt is chef-kok Lisa Trammel… Maar als de bankier die het huis van Lisa af wil pakken wordt vermoord, wordt zij natuurlijk meteen verdacht door de politie!

The Witcher

Dan The Witcher seizoen 3, oftewel het afscheidsrondje van acteur Henry Cavill als hoofdpersonage Geralt of Rivia. De witcher, Yennefer of Vengerberg en Cirilla of Cintra kregen weer een hele hoop voor hun kiezen, zoals bijvoorbeeld een heuse ’tovenaarsoorlog’, en het is de grote vraag hoe ze dit allemaal te boven komen. Er wordt al een vierde seizoen gemaakt, met Liam Hemsworth als Geralt, maar hoe die vervanging precies plaats gaat vinden… Uitvoerend producent Tomek Baginski: “Elk verhaal kan vanuit veel points of view verteld worden en soms zijn die pov’s en die versies van verhalen heel anders dan wat we dachten dat de waarheid was. Meer wil ik niet vertellen, maar ik denk dat we een heel slim idee hebben gevonden om Liam in deze rol op te nemen en ik denk dat hij een fantastische Geralt wordt.”

Queen Charlotte

Queen Charlotte is natuurlijk een heuse Bridgerton-spin-off. Het verhaal wordt verteld door de machtige Queen Charlotte. We worden ondergedompeld in haar huwelijk als jonge koningin met koning George, een verbinding in het echt die niet alleen een groot liefdesverhaal is maar ook zorgt voor verschuivingen binnen de gemeenschap van de Britse royalties. Het is het begin van de huidige sociale elite van het Verenigd Koninkrijk, de wereld van de personages uit het razend populaire Netflix-kostuumdrama Bridgerton!

XO, Kitty

Ook XO, Kitty is een spin-off. En wel van de To All the Boys-filmreeks. In deze serie draait het om Kitty, het zusje van Lara Jean. Ze is van plan om voor haar studie naar Zuid-Korea vertrekken, maar zal eerst haar vader moeten overtuigen. Pas als ze zijn goedkeuring heeft, kan ze verhuizen naar de andere kant van de wereld. Niet alleen voor haar studie, maar ook om weer samen te kunnen zijn met haar langeafstandsrelatie (uit het oog, maar niet uit het hart!). En dan komt ze er ook nog eens achter dat haar moeder dat vroeger óók gedaan heeft.

The Diplomat

The Diplomat (van de makers van Homeland) was toch wel een verrassinkje op Netflix. Deze serie werd van meet af aan goed bekeken en goed gewaardeerd en we weten dat er een tweede seizoen onderweg is. Waar dat over gaat? De makers hebben een plan voor meerdere seizoenen op de plank liggen! Maar hoe het verhaal zich dan gaat ontwikkelen… Kate Wyler staat op de shortlist om vicepresident te worden. En de huidige vicepresident ligt onder vuur vanwege een financieel schandaal. Wyler is een van de weinige kandidaten om het stokje van haar over te nemen. En misschien zit er nog wel meer in het vat voor het hoofdkarakter!

Survival of the Thickest

Komedianten hebben best een goed trackrecord als het gaat om het maken van hun eigen sitcoms. Het beste voorbeeld is misschien wel Seinfeld met Jerry Seinfeld, maar er zijn veel meer van dit soort shows verschenen. Bob Saget was bijvoorbeeld ook een komiek toen hij aan Full House begon. Nu is het de beurt aan Michelle Buteau om een poging te wagen met Survival of the Thickest! Ze speelt het personage Mavis Beaumont. Die moet haar leven helemaal opnieuw zien op te bouwen nadat haar relatie uit is gegaan. In New York krijgt ze weliswaar steun van vrienden, maar het is allemaal met vallen en opstaan. En behalve haar (liefdes)leven weer inrichten gaat ze ook aan de slag als zelfstandig styliste.

BEEF

Ook BEEF was wel echt een verrassing! De serie vertelt het verhaal van de mislukte aannemer Danny Cho (Steven Yeun, bekend van Lost) en de selfmade ondernemer Amy Lau (komiek Ali Wong). Deze twee personen kennen elkaar helemaal niet, totdat ze verwikkeld raken in een verkeersongeluk, dat hen tegen elkaar opzet. De conflicterende belangen van hun vete nemen vervolgens alleen maar toe en hun levens en relaties worden steeds verder ontrafeld. De karakters van Cho en Lau zijn tegenpolen, want de één zit met zichzelf in de knoop en de ander waardeert zelfs de kleine dingen in het leven.

Outer Banks

In het tweede seizoen van Outer Banks waren John B & Sarah op de vlucht na hun Harry Houdini-ontsnapping. Ze verbleven op de Bahama’s, waar ze Cupido (de liefde dus) vrij spel gaven. Intussen kwam het goud (400 miljoen dollar) weer in het spel en voor Kiara, Pope, en JJ escaleerde de inzet compleet! Er kwamen nieuwe geheimen aan bod, nieuwe intriges, en het lijdt geen twijfel dat er vervolgens gesmacht werd naar het derde seizoen. Dat kregen we in 2023 voorgeschoteld: Netflix trakteert ons op spiksplinternieuwe afleveringen van Outer Banks. En die waren misschien wel spannender dan ooit tevoren…

You

You-hoofdpersonage Joe Goldberg heeft nogal wat meegemaakt… Even zag het er misschien naar uit dat hij opgepakt zou worden nadat Nadia alles verteld zou hebben aan de politie, maar de stalker stak daar hoogstpersoonlijk een stokje voor. Sterker nog: hij kwam er zelfs mee weg omdat hij gered werd door Kate en haar miljoenen. Maar of Joe daarmee voor altijd veilig is, is nog maar de vraag… Hoofdrolspeler Penn Badgley: “Het voelt voor mij alsof we nog één seizoen moeten doen. Het voelt voor mij alsof Joe moet krijgen wat hij verdient en nu zal hij dieper vallen, omdat hij al deze macht en rijkdom heeft.”

The Glory

The Glory is een duistere dramaserie afkomstig uit Zuid-Korea! De hoofdpersoon heet Moon Dong-Eun en zij moest vanwege geweldpleging van school af. Sindsdien spoken er wraakgedachten door haar hoofd. Haar belangrijkste misbruiker is inmiddels getrouwd en heeft een kind gekregen. En uitgerekend Moon wordt de ‘juf’ van dit kind als hij naar de basisschool gaat. Zo begint haar lange en ook moeilijke ‘pad van wraak’. En dat richt zich niet alleen op de hoofddader, maar ook op al diegenen die getuige waren van al het zinloze geweld, maar niet aan de bel hebben getrokken…

Ginny & Georgia

Ginny & Georgia seizoen 2 was een regelrechte hit en in de nabije toekomst krijgen we dus een derde seizoen. Waar het verhaal naartoe gaat? Showrunner Sarah Lampert heeft wel een idee… “Logisch gezien, kijkend naar waar we aan het einde van seizoen 2 zijn gebleven met deze arrestatie in het openbaar, heeft iedereen in de stad kunnen zien hoe Georgia werd opgepakt vanwege moord en in de politieauto werd gezet. Ik denk dat we bij een nieuw seizoen voor deze grote vragen staan: Hoe gaat ze zich hieruit redden? Wat wordt er nog meer onthuld? En wat voor invloed heeft dit op Ginny?”

Vikings: Valhalla

In Vikings: Valhalla seizoen 2 is Freydis de beschermheer (beschermdame) van het oude geloof en heeft de leiding op zich genomen in Jomsburg, hét toevluchtsoord voor Vikingen. Ze heeft vrede gesloten met Aelfgifu, de eerste vrouw van koning Knut, en het is de vraag tegen wie ze het nu op moet nemen. Leif zit op zijn beurt midden in een rouwproces, aangezien hij in korte tijd afscheid moest nemen van Liv (seizoen 1) én Mariam (seizoen 2). Komt hij die nieuwe klap te boven? Harald zit als laatste ‘gevangen’ in een liefdesdriehoek, samen met Elena en de keizer van Rome. Eigenlijk is het dus tijd voor het derde seizoen!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?