Laatste nieuws over Netflix

Documentaire-reeks over Maddie op komst op Netflix

Maddie McCann Netflix

De verdwijning van Maddie McCann is tien jaar na dato nog altijd de meest besproken verdwijning van een kind. De Engelse pers blijft schrijven over de zaak en de politie heeft dit jaar opnieuw geld vrijgemaakt om onderzoek te doen. Nu maakt Netflix eveneens een achtdelige documentaireserie over Maddie.

Maddie McCann verdween op vakantie in Portugal

In 2007 verdween Madeleine McCann van haar hotelkamer in Praia del Luz in Portugal. Vanaf dat moment is er geen spoor meer gevonden van het driejarige meisje. Een grootscheepse zoektocht werd op touw gezet en de Engelse tabloids doken bovenop de zaak. Dit is één van de redenen dat er altijd veel aandacht is gebleven, want er zijn in de loop der jaren alleen maar vragen bijgekomen. De ouders Kate en Gerry McCann worden daarbij ook dagelijks bestookt door mensen die denken dat ze zelf wat te maken hebben met de verdwijningszaak.

Zaak nog altijd muurvast

Afgelopen voorjaar kwamen er bijna tien jaar na dato nieuwe verhalen naar buiten, maar de zaak lijkt nog altijd muurvast te zitten. Ook zijn er compositiefoto’s gemaakt hoe Maddie er nu tien jaar later uit zou zien. De politie heeft in maart van Binnenlandse Zaken nog eens 85.000 pond gekregen om onderzoek te doen. Hoe de stand van zaken is zal blijken in de Netflix-documentaire. Wanneer deze zal verschijnen is op dit moment nog niet bekend.

True crime series

Netflix heeft de afgelopen jaren al meerdere succesvolle true crime series gemaakt. Making a Murderer heeft daarbij de meeste aandacht getrokken en er komt een tweede reeks over de opsluiting van Steven Avery. Afgelopen voorjaar verscheen The Keepers, over de moord op een non en het geheim dat hierachter schuil ging. Tussendoor verscheen ook Amanda Knox.