Laatste nieuws over Netflix

Downton Abbey keert in augustus volledig terug naar Netflix

Downton Abbey heeft vroeger al eens op Netflix gestaan, maar is daarna van de streamingdienst verdwenen. Nu blijkt dat we binnenkort eindelijk weer aan de slag kunnen met de serie. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt dat de serie op 15 augustus terugkeert op Netflix.

Kostuumdrama

Downton Abbey is één van de beste kostuumdrama’s die ooit is verschenen. Met een IMDb-score van 8,7 doet de serie het uitstekend. De serie heeft zijn naam te danken aan het fictieve statige huis waarin de serie zich afspeelt. Downton Abbey is namelijk het huis van de graaf en gravin van Grantham. In de serie volgen we de levens van de aristocratische familie Crawley. Het verhaal speelt zich af in de vroege regeerperiode van Koning George V en laat zien hoe de standsverschillen zijn in een Brits landhuis.

Downton Abbey op Netflix

Downton Abbey liep tussen 2010 en 2015. Daarna was de serie al eens te zien op Netflix, totdat de rechten verliepen en Amazon Prime Video ermee aan de haal ging. Inmiddels heeft Netflix de rechten teruggekocht en kunnen we vanaf 15 augustus aan de slag met alle zes seizoenen van Downton Abbey. In totaal zijn dat 52 afleveringen. Na de vijf seizoenen ging Downton Abbey door met films.

Of de eerste film van Downton Abbey binnenkort ook op Netflix komt, is voor nu nog niet bekend. Recent werd wel duidelijk dat de tweede film vertraging heeft opgelopen en pas in maart 2022 in de bioscoop verschijnt.

➡ Lees ook: Beste kostuumdrama’s op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?