Laatste nieuws over Netflix

Makers Sherlock komen met Dracula + trailer

Dracula Netflix

Dracula is de nieuwe reeks van Mark Gatiss en Steven Moffat. Het duo is zeer succesvol geweest in de afgelopen jaren met Sherlock en nu hebben ze een nieuw project. Dracula zal door de BBC en Netflix samen worden bekostigd, waarbij Netflix dan ook de mondiale streamingrechten heeft en de BBC in Groot-Brittannië de serie zal uitzenden. De trailer is nu gelanceerd, net zoals de releasedatum is bekendgemaakt.

Groot geworden met Sherlock

Moffat was al producer en showrunner van diverse seizoenen van Doctor Who. Sinds de entree van Sherlock, een hedentijdse versie van Sherlock Holmes met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman in de hoofdrol, is hij één van de meeste gewilde producers. Sherlock maakte hij samen met screenwriter Gatiss, die in de serie zelf de rol van Mycroft Holmes op zich nam.

Dracula als nieuw project

Nu is het duo aan de slag gegaan met Dracula. Opnieuw een klassiek verhaal dat zich afspeelt rond 1900 in Londen. Het eerste seizoen zal bestaan uit drie afleveringen van negentig minuten, waarmee de opzet van Sherlock wordt gehandhaafd. Dracula speelt zich af in 1897, waarbij de bloeddrinkende graaf Transylvanië verlaat om zich te settelen in het Victoriaanse Londen.

Bram Stoker geeft het grote kwaad een gezicht

“Er zijn altijd verhalen geweest over het grote kwaad. Speciaal aan Dracula is dat schrijver Bram Stoker het grote kwaad een echt gezicht geeft gegeven”, zo laat Moffat weten. Netflix en de BBC hebben de laatste tijd regelmatig samengewerkt en steeds meer BBC-series komen na het verschijnen op de Britse zender vervolgens ook op Netflix. De BBC heeft alvast bekendgemaakt dat de reeks op deze zender zal starten op 1 januari 2020. Netflix heeft nu laten weten dat de reeks te zien zal zijn vanaf 4 januari.

Bekijk de trailer van Dracula

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?