Laatste nieuws over Netflix

Dramareeks over de Queen in productie

Netflix is alweer met een nieuw project bezig, dat komend kalenderjaar gedraaid zal worden. De Queen zal de hoofdrol vertolken in een nieuwe Netflix Original. De dramareeks zal de titel ‘The Crown’ krijgen.

De serie zal gaan over de regeerperiode van koningin Elizabeth II. Inmiddels zit ze namelijk al zes decennia op de troon. Het script wordt geschreven door Peter Morgan. Hij schreef eerder ook al het scenario voor de film ‘The Queen’. Morgan zal samen gaan werken met regisseur Stephen Daldry.

Op 26-jarige leeftijd nam Elizabeth de troon over na de dood van haar vader, koning George VI. Dit is het beginpunt van The Crown, die zal doorgaan tot de dag van vandaag. Elizabeth zit namelijk nog altijd in haar zetel. De dramaserie zal dan ook liefst twintig afleveringen gaan bevatten.

Het zal de eerste Netflix Original uit Groot-Brittannië zijn, waar ongeveer 125 miljoen euro voor beschikbaar zal zijn. Wie de hoofdrol van Queen Elizabeth zal gaan spelen is nog niet bekend. Mogelijk wordt dit Helen Mirren, die deze rol ook zich op zich had genomen in de film Queen.

Update 2 januari 2015: Er wordt al regelmatig geschreven over de serie The Crown. Deze serie over de voormalige Britse konining Elizabeth II moet een volgend huzarenstukje worden van Netflix. We zullen echter nog wel even geduld moeten hebben, want de serie zal pas in 2016 te zien zijn op Netflix, blijkt uit onderstaande screenshot.

thecrown

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?