Laatste nieuws over Netflix

Duitse hitserie Dark van Netflix krijgt tweede seizoen

Nog geen maand staat Dark op Netflix, maar er is nu al een tweede seizoen van besteld. Het Duitse Twitterkanaal maakte het nieuws woensdag bekend. De reacties op de Duitse Netflix Original waren zeer positief.

Stranger Things

Dark kwam uit op Netflix op 1 december. In de trailers die voorafgaand waren vrijgelopen zorgde de sfeer en de setting er al snel voor dat de serie werd vergeleken met Stranger Things, waarvan ruim een maand eerder het tweede seizoen was verschenen.

Die vergelijking bracht uiteraard verwachtingen met zich mee. In de praktijk blijken die verwachtingen dan niet waargemaakt te kunnen worden, maar in het geval van Dark was dat wel het zo. De serie beviel de kijker ontzettend goed en op social media werd al snel gesmeekt om een tweede seizoen. Daar is nu gehoor aan gegeven.

DARK seizoen 2 op Netflix

Wanneer Dark seizoen 2 verschijnt op Netflix is niet bekend, maar dát de serie een vervolg krijgt staat inmiddels vast. Netflix bevestigde het nieuws woensdagmiddag via social media. Volgens de streamingdienst is Dark één van de meest gestreamde niet-Engelse series op dit moment. “Toen we voor het eerst hoorden over Dark, realiseerden we ons al heel snel dat we zoiets nog niet eerder hadden gezien. Niet alleen in Duitsland, maar nergens ter wereld”, prees Kelly Luegenbiehl, vice president international originals bij Netflix, de serie.

Net als in Stranger Things draait Dark om de verdwijning van een kind. Kinderen, in het geval van Dark. Bij Dark lijkt de vraag echter meer te zien wanneer de verdwijning nou precies heeft plaats gevonden en niet wie er achter de verdwijning is. Na het eerste seizoen is Dark nog lang niet klaar, want in het plaatsje Winden gebeuren nog voldoende ongebruikelijke dingen om een tweede seizoen te maken. Baran bo Odar en Jantje Friesen zullen terugkeren als showrunner. “We zijn overweldigd door de reacties op Dark en zijn ontzettend blij dat ons verhaal een succes is bij een wereldwijd publiek. We kunnen de fans van Dark er van verzekeren dat we nog genoeg verrassingen in petto hebben voor het tweede seizoen van Dark.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?