Trailers

Dumplin’ komt nu ook naar Netflix in Nederland

Een klein half jaar na de release in de Verenigde Staten komt de film Dumplin’ nu ook naar Netflix. De wereldwijde uitrol van de film met Jennifer Aniston in de hoofdrol zal op 3 mei plaatsvinden.

Muziek van Dolly Parton

De film Dumplin’ maakte voor de release al veel los. Met name de muziek van Dolly Parton werd jubelend ontvangen. Het nummer ‘Girl in the Movies’ werd genomineerd voor diverse filmprijzen waaronder de Golden Globe. Netflix kocht de rechten van de film in september van het afgelopen jaar, op 7 december 2018 ging Dumplin’ in première in de Verenigde Staten.

Dumplin’ met Jennifer Aniston

In onder meer Nederland was er veel vraag naar de film, maar uiteindelijk was de release alleen in de Verenigde Staten. Na een klein half jaar komt het verhaal nu dus ook naar Netflix in Nederland. Dumplin’ is geregisseerd door Anne Fletcher en gebaseerd op het boek van Julie Murphy. Jennifer Aniston en Danielle MacDonald spelen de hoofdrollen.

Schoonheidswedstrijd

Het openhartige, mollige tienermeisje Willowdean (Macdonald) wordt door haar moeder Rosie (Aniston) Dumplin’ genoemd. Rosie is een voormalige schoonheidskoningin die nu de plaatselijke Miss Teen Blue Bonnet-schoonheidswedstrijd runt. In haar kleine dorpje in Texas negeert Will gedecideerd de opmerkingen over haar gewicht en luistert ze geobsedeerd naar liedjes van Dolly Parton. Als ze uit protest besluit om deel te nemen aan haar moeders schoonheidswedstrijd, moedigt haar gedurfde stap andere deelnemers aan om haar voorbeeld te volgen. Zo wordt een nieuwe dimensie gegeven aan de tradities van het dorp.

Bekijk de trailer van Dumplin’

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?